Search

Un anestezist face colaje despre presa

Mircea Bujor este un medic anestezist cu o mare pasiune pentru pictura, literatura si pentru muzica. Interesul sau nu se opreste doar la nivelul, oricum inalt, al degustarii fine al artelor, al cunoasterii lor in profunzime, ci este chiar un creator in aceste spatii ale spiritului. Cu multe expozitii de pictura, cu volume de poezie, Mircea Bujor face o figura singulara, neobisnuita pe locurile bacauane.

Ieri seara, criticul literar Constantin Calin a prezentat ce-a dea 8-a expozitie personala a talentatului medic Mircea Bujor, o expozitie care are ca tema lumea massmediei, mai precis, pe cea a informatiei data de ziar. De aceasta data artistul plastic apeleaza la colaj, o tehnica care are cateva secole vechime in pictura europeana dar care presupune intuitie artistica si multa indemanare. Mircea Bujor dovedeste, si in domeniul destul de stufos al evenimentelor difuzate de ziar, ca stie sa „lipeasca” (acesta este termenul explicativ al colajului ca procedeu de executie) intamplari deosebite petrecute in istoria lumii. Cu predilectie in istoria politica a Americii. „O relevatie plastica in note grave si superflue, o pictura ce da privitorului senzatia de demonstratie si eliberare„, cum a rezumat Constantin Calin expozitia inaugurata ieri, la Galeriile „Frunzetti” din Bacau.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *