Search

Palatul Copiilor inundat de cereri ale parintilor

Gratuitatea cursurilor, curatenia exemplara a salilor si o modalitate interesanta si educativa de a petrece timpul liber face ca, inca de anul trecut, foarte multi parinti sa-si dea copiii la cursurile de la Palatul Copiilor. Si in acest an scolar, cererea a depasit chiar posibilitatile fizice ale institutiei

 

Chiar daca inscrierile la cursurile Palatului Copiilor s-au incheiat, oficial, astazi, 15 octombrie, conducerea institutiei va mai primi cereri ale parintilor, dintr-un motiv foarte simplu: ele continua sa vina si inca in ritm sustinut. De altfel, daca anul trecut la inscriere erau 2.976 de copii/adolescenti, anul acesta s-a batut recordul de audienta la Palatul Copiilor: peste 5.000 de inscrieri  la cele trei profile:  sport-turism, cultural-artistic, stiintific si tehnic.

Trebuie precizat ca numarul de inscrieri nu cuprinde doar Palatul din Bacau ci si cluburile din Onesti, Comanesti, Tg. Ocna si Moinesti, cluburi afiliate si coordonate de conducere de la Palatul Copiilor Bacau – acestor cluburi le-a disparut personalitatea juridica de la 1 septembrie a.c.

„Loc ideal de dezvoltare personala” cum scrie pe afisul lipit la intrare, loc care te impresioneaza, mai ales daca il compari cu spatiul de acum 3/4 ani si care ofera o alternativa generoasa pentru petrecerea timpului liber in sectiile de dans modern, judo, design vestimentar, pictura de sevalet, teatru, informatica/radioclub etc, Palatul dispune si de prestigiul catorva cadre didactice, talentate si profund devotate meseriei: Dorel Facaoaru, Gheorghe Balint, Cristian Bandi, Andreea Bancila. Un alt porfesor este Radu Ghiciusca, de un an director la Palatul Copiilor, care pune accentul pe profesionalism dar si pe curatenia spatiului de petrecere a timpului liber – aici trebuie spus ca „petrecerea” inseamna totusi pastrarea unei discipline: sunt cataloage, unde se pun note , se trec absente. „Dam copiilor, la sfarsitul cursurilor un atestat de competente, care poate fi folositor in activitatea ulterioara. De exemplu, am avut o familie care a emigrat in Statele Unite ale Americii si in baza acestui certificatului dat de Palat, fetita lor a obtinut o bursa”, spune mandru, prof. Radu Ghiciusca.

Ce face succesul Palatului Copiilor? Gratuitatea cursurilor, spatiul primitor si curat, cu sali refacute (teatru, judo), o modalitate de valorifica creator timpul liber. Palatul Copiilor se vrea in viziunea lui Radu Ghiciusca ” o institutie plina de culoare si transparenta, care cheama spre ea”!

 

G. Pop

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “Palatul Copiilor inundat de cereri ale parintilor

  1. eu

    Ma bucur ca mai apar si astfel de articole. Am doi copii si amandoi merg, in fiecare an , la Palatul Copiilor , unul la teatru si celalalt la canto.Sunt profesori deosebiti si dedicati activitatilor pe care le desfasoara.Le urez pe aceasta cale un an bun si plin de satisfactii, iar Jurnalului de Bacau multe articole frumoase si ani multi.

    Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *