Search

9750 de producatori agricoli din jud. Bacau au depus cereri pentru ajutorul acordat de Guvern

 

Marea majoritate a producătorii agricoli din judetul Bacau, inscrisi in evidenţele APIA, au depus la Directia Judeteana pentru Agricultura cereri pentru obtinerea ajutorului de minimis acordat de Guvernul Romaniei pentru compensarea efectelor secetei in anul agricol 2011-2012. Au fost depuse 9.750 de cereri, la Directia Agricola, pana la data limita de 15 octombrie.

 

Conform estimarilor Direcţiei Judetene pentru Agricultura Bacau, numărul potentialilor beneficiari ai ajutorului guvernamental putea fi mult mai de 9.750 de persoane, in care erau incluşi atat producatorii agricoli care figureaza in evidentele Centrului Judetean pentru Plati si Interventie in Agricultura, cat si cei care nu sunt inregistrati laAPIA.

Cuantumul platii anuale suplimentare/exploatatie se calculeaza de catre APIA, după finalizarea tuturor verificarilor, prin raportarea plafonului alocat pentru fiecare sector la numarul explotatiilor eligibile, avand in vedere plata anuala suplimentara maxima/exploatatie pentru fiecare categorie de dimensiune a exploatatiei. In cazul in care plafonul solicitat depasește plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuala suplimentara maxima/expolatatie se diminueaza procentual cu aceeasi valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploatatiei ale sectorului respectiv.

Problema e ca verificarile vor dura pentru ca “avem probleme cu personalul redus”, spune Stefan Postolache, director executive la Directia Agricola Bacau. Banii vor fi primiti dupa data de 1 noiembrie.

Majoritatea cererilor au ajuns la Directia Judeteana pentru AgriculturaBacauprin grija primariilor, unde agricultorii au avut posibilitatea de a depune documentatia necesara, in vederea obtinerii celor 100 lei/ha de teren arabil cultivat.

G. P.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *