Search

Bucuria culorii artistice

Dupa mai multi ani de pictura, o bacauanca intalneste, in sfarsit, …Bacaul

 

Iubitorii artelor plastice din municipiul Bacau au un nou prilej de a compara, in aceasta toamna, anotimpul prin excelenta al nuantelor, frumosul artistic cu frumosul natural. Indeosebi, in acest zile, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, putea vedea luminoase culori in pictura bacauancei Maria Goia, care, putin ciudat este prezenta pentru prima oara pe simezele orasului nostru.

Absolventa a Facultatii de Arte din Bucuresti si membru UAP, Maria Goia (nascuta Munteanu),  locuieste de mult timp in Bucuresti, a avut numeroase expozitii personale in tara, mai putin in orasul sau. Cu ajutorul Fundatiei Sf. Spiridon, si-a indeplinit dorinta de  aavea o personala si in Bacau.

Spirit cromatic prin excelenta, Maria Goia pare sa picteze de dragul culorii: „In relatia mea cu Dumnezeu, m-am intrebat de ce am venit pe lume. Pas cu pas mi s-au deschis diferite poteci. Am simtit o sensibilitate catre frumos, catre culoare”, se confeseaza artista care are un tablou chiar la Oficiul Mondial de Propritetati Industriale (WIPO) de la Geneva.

Cu simtul culorii innascut Maria Goia trece, lejer, de la pictura clasica la cea moderna: „Abordez toata gama. imi place sa combin tehnicile. tot ce e nou ma atrage‘, isi afirma crezul pictorita bacauanca.

 

G.P.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *