Search

Controverse intre putere si opozitie privind acordarea ajutoarelor pentru incalzire

Acordarea de ajutoare pentru incalzire a starnit controverse la sedinta extraordinara a Consiliului Local desfasurata la Centrul de Afaceri si Expozitii. A fost singurul punct mai aprins, intr-o sedinta condusa de Corneliu Gavrilescu din Directia Juridica a Primariei Bacau. Ajutoarele se vor da in baza Ordonantei 70 a Guvernului  si de ele vor beneficia persoanele cu venituri de pana la 786 de lei pe familie si de pana la 1082 de lei in cazul unei persoane singure

 

Patru proiecte de hotarare  a avut ordinea de zi a sedintei extraordinare de astazi, 19 octombrie, a Consiliului Local al municipiului Bacau, dintre care doar primul proiect a continut replici mai acide intre opozitie, reprezentata de consilierii PDL, si cei din conducerea sedintei. Proiectul de hotarare ce viza “acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei familiilor si persoanelor singure domiciliate in municipiul Bacau, beneficiare ale serviciului de furnizare a energiei termice produse in sistem centralizat si stabilirea gradului de compensare procentuala a valorii efective a facturii la energie termica, in perioada sezonului rece, respectiv 1 noiembrie 2012 – 31 martie 2013″ a nemultumit tabara pdl-ista  prin formularea „energia termica furnizata in sistem centralizat”. Vasile Dragusanu, consilier PDL (si fost director CET Bacau) a cerut ca sa le fie acordate ajutoare si celor care se incalzesc cu gaze sau cu lemne: „Trebuie sa spun ca 70% din populatia municipiului Bacau este debransata de la sistemul centralizat. Este al treilea an in care se produce o discriminare in compensarea financiara„, a zis Dragusanu sustinut de Constantin Scripat care a adaugat ca „sa analizam impactul social, sa supunem la vot pentru o amanare a discutiei acestui proiect in sedinta ordinara din 25 octombrie”.

Daca viceprimarul Mihai Sustac a incercat sa gaseasca o iesire amiabila prin  „trebuie sa gasim surse de finantare”, consilierul juridic Corneliu Gavrilescu a impus dur punctul de vedere al Primariei: „Nu voi sustine o propunere de vot pentru amanare, nu aveti un fundament economic pentru includerea altor categorii de cetateni in vederea acordarii de ajutoare. Propunerea PDL-ului nu indeplineste conditiile legale„. Consilierii locali bacauani au aprobat, in final, acest proiect de hotarare cu 18 voturi pentru si 3 impotriva.

Celelalte proiecte au fost aprobate in unanimitate. Pe 25 octombrie se va stabili, in sedinta ordinara a consilierilor locali,  si gradul de compensare procentuala a valorii efective la energie termica furnizata in sistem centralizat pentru beneficiarii de ajutor de incalzire a locuintei pentru familii si persoane singure.

G. Pop

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “Controverse intre putere si opozitie privind acordarea ajutoarelor pentru incalzire

  1. eu

    Stiu ca dl. Dragusanu a mai incercat anul acesta sa puna in aplicare un proiect , legat de subventiile la caldura , ce revin tuturor bacauanilor, indiferent ca beneficiaza de caldura data de CET , de centrala termica personala sau de sobe si nu a fost aprobat de primarie. El avea dreptate , ca orice bacauan, platitor de taxe si impozite, trebuie sa beneficieze de aceste subventii . Din pacate nu are simpatizanti si nici sustinatori prin primarie.

    Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *