Search

Motocicleta ca mod de viata

Motocicleta, sau „motorul” cum i se spune in limbajul obisnuit pretinde sa fie mai mult decat un simplu mijloc de transport. Ea nu este nici obiect de lux, afisat in mod ostentativ, prin centrele oraselor ci mai degraba un mod, deosebit, de a trai viata.

Cel putin acest lucru il pretind, cei de la „Moldavia Bikers”, care au participat, in comun, la un chef chef strasnic aseara la unul din cluburile din centrul orasului. Infiintat imediat dupa 1990, ‘Moldavia Bikers” este o asociatie a fanilor de motoare, ce cuprinde 32 de membri in Bacau si 12 in Buhusi. O singura fata face parte din „gasca” – mai facea parte si fostul director adjunct de la Teatrul Bacovia, Gabriel Dutu, insa acesta s-a mutat la Targoviste.

In majoritate posesori de Honde si Suzuki, motoristii vad in vehiculele lor „un mod de a intelege viata, diferit de lumea obisnuita”, cum ne spune presedintele organizatiei, Adrian Nichifor. Accidentele teribile ai caror protagonisti sunt motociclistii de pretutindeni nu-i sperie pe cei de la ‘Moldavia Bikers”: „Unul din scopurile clubului este si de a atrage atentia asupra unei civilizatii in trafic, nu a unui razboi intre motociclisti si conducatorii de automobile”, precizeaza Adrian Nechifor.

Si totusi, motoristii sunt, mereu, sub semnul pericolului datorita modului riscant de a conduce. Viteza e unul din atributele acestor motociclete japoneze foarte puternice: „Sigur ca a fi pe un motor de un asemenea calibru iti procura multa adrenalina. Mai toata lumea e cu probleme: toti avem o placuta, un surb, o operatie, Mai avem prieteni care sunt fara un picior sau chiar morti„, ne zice, linistit, Tibi Manoliu, vicepresedintele  „Moldavia Bikers” care mai adauga ca „familiile s-au obisnuit, nu au avut de ales”.

G. Pop

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “Motocicleta ca mod de viata

  1. Martin

    Anul trecut nu am resiut sa beau nicio bere la Oktoberfest din cauza ca mi s-a facut sila inca de pe aleea Brediceanu Cand am vazut cat jeg au unii in ei parcandu-si masinile prin padure (cica e rezervatie) mi-am zis ca eu nu pot sta la masa cu asemenea specimene. Astia sigur sunt genul care-ti ragaie a mici langa tine la coada si se he2he2ie a nevinovat! Nu, multumesc!

    Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *