Search

Juriu de Eurovision la prima editie a concursului „Stea printre stele”

Initiativa Centrului Daniel Bacau –  Asociatie de Sprijin a Copiilor cu Handicap Neuromotor – de a realiza un concurs, „Stea printre stele”, pentru tinerii talentati sanatosi a fost incununata de succes, la intrecere participand multe talente apreciate de un juriu cu multe carate…Din pacate concursul nu a fost suficient de mediatizat iar sala Teatrului Bacovia a fost plina doar la festivitatea de gala.

 

„De regula, Centrul Daniel, organizeaza anual un spectacol caritabil pentru copiii cu dizabilitati, insa in acest an ne-am gandit sa facem ceva si pentru copiii talentati – ambele categorii au nevoi speciale in felul lor – si, astfel,  sa integram totul: copiii cu dizabilitati au prezentat o parada de moda, iar copiii cu talent special pentru muzica sa ofere un spectacol pentru publicul bacauan„, ne-a sintetizat ideea concursului de muzica, Lavinia Poribiu, coordonatorul de proiecte la Centrul Daniel.

Prima editie a concursului „Stea printre stele”a beneficiat de un juriu de Eurovision – presedinte, compozitorul Mihai Alexandru, Oana sarbu, Silvia Dumitrescu, compozitorul Virgil Popescu, Bogdan Dragomir (Radio Romania), profesoarele de canto Gabriela Nichita (Iasi) si Ana Maria Zodian (Bacau). Cunoscutii artisti au fost sensibili la initiativa de suflet a conducerii Centrului Daniel si au dorit sa participe, fara mari pretentii financiare.

Chiar daca a fost anemic mediatizata, chiar daca au fost unele probleme de natura tehnica, tinerii solisti organizati pe grupe de varsta, in special din Moldova si Bucuresti, au participat cu entuziasm, s-au straduit sa demonstreze exigentului (dar si generosului) juriu ca, dintre ei, se vor selecta marile vedete de maine. Insasi Oana Sarbu a fost placut surprinsa de aptitudinile innascute ale copiilor: „Cred ca este pentru prima data cand particip la un asemnea gen de concurs. ne -am chemat unii pe altii dintre artisti ca sa admiram calitatea vocala foarte buna la unii concurenti. Recunosc ca unii dintre ei sunt mult mai maturi decat am fost noi„, ne-a spus Oana Sarbu care a sustinut si un recital (play back) ca si Silvia Dumitrescu care a incalzit publicul cu un show de artist autentic.

Chiar daca  nu s-au prezentat la mare inaltime, sa trecem in revista concurentii bacauani: Stefania Alexa, 5 ani (premiul III), Mateea Ioana Cosma, 6 ani  (mentiune), Teodora Leonte Cristel, 7 ani (premiul special), Andreea Diaconu, 10 ani (mentiune), Irina Laslau, 10 ani (premiul II), Elena Saveliuc, 10 ani (mentiune), Andra Romascanu, 12 ani (mentiune), Mara Beatrice Trefas, 11 ani (premiu special), Daniel Adrian Asoegwu, 15 ani (mentiune), Bianca Romascanu, 14 ani (mentiune).

G. Pop

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “Juriu de Eurovision la prima editie a concursului „Stea printre stele”

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *