Search

Evaziune fiscala prin achizitionare fictiva de material lemnos

Doua persoane, din judetul Bacau, condamnate la 5 si 7 de ani inchisoare pentru evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul achizitiilor de material lemnos au fost depistate de politisti.

 

La data de 5 noiembrie a.c, politistii de investigatii criminale din Bacau au pus in aplicare doua mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, emise de Tribunalul Bacau, pe numele lui Liviu M., de 39 de ani si Alinei M., de 41 ani, ambii din judetul Bacau.

Cei doi erau condamnati la pedepse de 7, respectiv 5 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. Cele doua persoane au fost incarcerate la Penitenciarul Bacau. Ancheta in cauza a fost efectuata de politistii B.C.C.O. Bacau si procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacau, cu privire la patru  persoane din judet.

Liderii gruparii au organizat un circuit de fraudare a bugetului de stat prin achizitionarea fictiva de material lemnos din zona Ghimes-Agas-Asau. Societătile erau controlate de liderii gruparii si inregistrate pe numele unor membri ai gruparii sau chiar pe numele unor persoane aflate in evidente cu boli psihice.

Prin activitatea infractionala s-a produs bugetului de stat un prejudiciu de 1.400.000 lei, acesta fiind recuperat in mare parte prin instituirea masurilor asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor. Pe langa cei doi, in aceesi cauza au mai fost condamnate inca doua persoane la inchisoare cu suspendare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti a pronuntat, la data de 2 noiembrie a.c., o decizie definitiva si irevocabila de condamnare a acestora sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire si aderare la grup infractional organizat, evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune.

Compartimentul Relatii Publice Bacau

 

           

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *