Search

Prea multa „toleranta” strica!

„Papa cu-a lui trei coroane puse una peste alta” – (sa nu-l uitam pe Eminescu, sfantul poeziei romanesti!) – eeei, dar ce-a facut Papa – campionul asumat al crestinatatii terestre?! Am citit cu ochii mei si auzit cu urechile proprii: i-a somat pe coreligionarii Sai din America (din „Statele Unite” – tarile tuturor, dar tuturor (im)posibilitatilor) i-a somat aspru (cum numai „purtatorul de cuvant al Atotputernicului pe pamant e-n stare a glasui) s-o lase mai moale cu amorul fata de copii (=pedofilie) ca de nu ii da afara din slujbe si ii excomunica (=adica il pot vedea pe dracu!).

Am ramas lampa! Mai aflasem din jurnale, ca o seama de britanici, care mai de care mai civilizat si mai cu…frica de cele sfinte, obisnuiesc sa atenteze la nevinovatia pruncilor nostri, ademenindu-i cu „dulciuri” ori cu alte seductii (compatibile cu tarile in curs de dezvoltare!) spre a-si satisface oarece pofte trupesti, acel „instinct atat de van ce le-abate si la pasari de vreo doua ori pe an”! Am crezut ca presa noastra, cam din topor cum e, le-a pus gand rau, pidosnic, apusenilor, in raiul carora tanjim si noi, carpato-dunarenii, a accede! Dar se vede ca m-am inselat! Dragutilor de dincolo de ocean dimpreuna cu ceilalti ” membrii'” din paradisul NATO si UE, li s-a urat de bine si prosperitate si se tin de prostioare! Legiferarea homosexualitatii – in numele „drepturilor omului” – a devenit mai nou o conditie de intrare in „lumea (ne)buna” nu pe usa din dos dar pe aia din fata… Mai, sa fie! Personal, ca tot copilul de oameni sarmani, am trecut prin felurite scoli, am cetit si cugetat, am mai si ratacit cate o carare, dar sa-mi trazneasca prin devla ca niste slujitori ai lui Dumnezeu sunt capabili a comite agresiuni perverse asupra fiilor oamenilor (plamaditi din acelasi aluat cu FIUL OMULUI) n-am conceput! Spectacolul cu piesa NUMELE TRANDAFIRULUI, dupa romanul lui UMBERTO ECO, a fost suspendat din pricina ca autorul facea aluzie la fragila moralitate a unor calugari devotati lui ISUS HRISTOS! Nu voi sa par eu mai catolic decat  PAPA, dar eu unul in locul Sanctitatii Sale i-as jugani pe armasarii aia din sacrele lacasuri, ce mai atata „excomunicare”! Cum, Doamne Dumnezeule, cand sunt „armate” intregi de „Eve” pe pamantul asta, care mai de care mai (ne)bune de iubite, tu, om (barbat) intreg la trup (si „popa” pe deasupra!) sa te infrupti din inocenta unor ingeri?!

Si mai au unele „state” un obicei strigator la cer – asta in bataia de joc a primitivilor de noi! – ne trimit drept emisari ai stilului lor de viata, specialisti, dascali ori alte soiuri de putregaiuri cu tot felul de apucaturi, sa ne invete si pe noi sa traim fara complexe… Iti vine sa-ti iei campii! Nu zic: or fi unii din semenii nostri „defecti” de la geneza ( ca cica si intre necuvantatoare se intalnesc unele deviante), dar de la accepta „diferenta” aceasta (tratabila in clinici ori medii speciale) si pana la a propovadui si difuza „toleranta” si a oficializa atari practici, imi pare o oroare, o neobrazare, sfidare, ultraj adus bunelor moravuri, jignire la adresa creatiunii, a insusi BUNULUI DUMNEZEU!

Nu mai inteleg nimic! Voi fi fiind un anacronic, un demodat, un prapadit de incuiat care a ratat sansa de a aprecia deliciile, rafinamentele post…moderniste! Dar faptul ca nici Sanctitatea Sa, nici Intai Statatorul Bisericii Ortodoxe Romane, si ca Ei, sper, cea mai mare parte a umanitatii pamantene, nu agreeaza atari „extravagante” impotriva firii, ma face sa nu-mi pierd cu totul cumpatul si sa admit ca totusi mai sunt nadejdi de indreptare, de curatire a grajdului mondial de murdarii si promiscuitate. Cu toate ca ceva imi spune ca planeta „albastra” nu se va invata prea lesne minte – cum de mii de ani nu se invata! – si, incet, dar sigur, va evolua din rau in mai rau, pana la judecata de-apoi cand… Dar, ah, sa nu ne facem de tot griji! Prea ar fi – vorba aceluiasi EMINESCU – „intors si ateu” destinul acestei lumi, si este greu de presupus ca neantul din care ne-am iscat si-n care ne vom afunda nu are chiar nici un DUMNEZEU!…

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “Prea multa „toleranta” strica!

  1. Ioan

    Felicitari! admirabila si savuroasa analiza a unei teme atat de delicate, mundane si totusi …oculte !

    Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *