Search

Dans cu premii si stralucire la TOP-ul firmelor bacauane. In noapte, numarul societatilor cu activitate scade

Ambianta de Revelion la editia a XIX-a Topului Judetean al Firmelor, desfasurat la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”. Zambete, toalete, mancare fina, muzica buna, atmosfera de bun gust.Ce nu s-a vazut la petrecere este un fapt ingrijorator – numărul societatilor comerciale cu activitate a scazut, anul 2011 fiind anul cu cele mai putine societatii comerciale cu activitate din ultimii sase ani.

 

Elita economica a judetului Bacau (cata mai este) avut parte de o seara deosebita la cea de-a XIX-a Topului Judetean al Firmelor, desfasurat la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” – cu acest prilej i s-a dat si salii de expozitii o intrebuintare…Au participat, in cea mai mare parte, oameni de afaceri, ai caror societati au obtinut premii pe anul 2011. Este in stiinta conducerii Camerei de Comert si Industrie Bacau sa organizeze, an de an, bine si placut, aceste Top-uri, care dau o anumita masura a ceea ce este performant in economia bacauana.

Au fost admise sa participe la topul firmelor judetene agentii economici, care au indeplinit simultan  urmatoarele conditii, bazate pe datele de bilant depus pentru anul 2011: – au avut profit din exploatare pozitiv; – au avut cel putin un angajat; – au avut cifra de afaceri minimim 100.000 de lei pentru microintreprinderi si minimum 250.000 de lei pentru celelalte entitati. ca si in anii trecuti, sectiunile TPO-ului au fost: agricultura, industria alimentara, prelucratoare, a lemnului, usoara, constructii, servicii, transporturi, turism si alimentatie publica, comert, export, investitori, creativitate tehnica. Au fost laureate firme mai putin cunoscute, dar si nume „grele” din economia bacauana (o analiza concreta a starii de fapt a economiei din judetul Bacau o va intreprinde in zilele urmatoare Jurnalul de Bacau)

Organizatorii au incercat sa dea un ton de festivitate realizarilor din 2011 – care a inregistrat si unele aspecte pozitive (rata profitului, numar de salariati), dar numai in comparatie cu anii trecuti in care s-a produs o accentuata scadere – si au pregatit si unele suprize culinare – calamar umplut cu spanac si creveti, pancakes cu sfecla si ricotta. piept de rata cu placinta frantuzeasca de cartofi etc. Programul artistic (Nico, Ion Suruceanu, Lora, Daio Show&Cornel Vieru, Florin Blaj Band, dans sportiv „Fiesta” Bacau, prezentare de moda Alexandra Higiu, prezentatori: Florina si Adrian Gazdaru) a intregit o seara deosebita. Mai raman celelalte 364 de seri..

E totusi, meritul intreprinzatorilor, care „lupta in hatisul legislativ si birocratic, pe o piata insuficienta, cu resurse limitate”, cum arata Doru Simovici, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau.

G. Pop

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *