Search

Interviu, maine in Jurnalul de Bacau, cu ziaristul Dan Tapalaga despre politica, politicieni si starea de lucruri din Romania

Ziaristul si analistul politic Dan Tapalaga ne-a facut onoarea de a raspunde, cititorilor cotidianului Jurnalul de Bacau, acum cand suntem in plina campanie electorala. la cateva intrebari importante si persistente, care au, invitabil, legatura cu politica si cu politicienii romani. Raspunsurile ziaristului Dan Tapalaga, unul dintre foarte putinii oameni din massmedia romaneasca ce stiu sa analizeze inteligent si echilibrat fenomenul politic, reflectiile sale lucide despre anarhia starilor de lucruri de la noi, vor invita, suntem siguri, pe cititorii nostri, la mai multa atentie atunci cand vom pune buletinele de vot in urna pe 9 decembrie.

Dan Tapalaga a debutat ca jurnalist la Radio Romania Actualitati in 1997, fiind apoi redactor la Radio Europa Libera si BBC (1998-2002). A condus departamentul politic la Evenimentul zilei (2002-2004), a fost redactor-sef adjunct la Cotidianul (2004-2006) si seful sectiei politice la Romania libera. Timp de un an a fost director de dezvoltare editoriala la Ziua de Cluj. Din 2007 este editor coordonator la site-ul HotNews.ro. In perioada ianuarie-martie 2005 a fost consilier si purtator de cuvant al fostului ministru al justitiei, Monica Macovei. A fost bursier Freedom House. Are o experienta de 14 ani in mass-media. A predat cursuri de jurnalism politic la Facultatea de Jurnalistica din Sibiu (2005), Facultatea de Jurnalism si stiintele Comunicarii din Bucuresti (2007) si la Centrul pentru Jurnalism Independent (jurnalism politic)

A publicat volumul „Bulversarea valorilor. Scrieri dintr-un timp buimac”  alcatuit dintr-o selectie de texte publicate pe site-ul HotNews.ro in perioada 2007-2010. Interesant este ca in volum sunt incluse cele mai interesante comentarii postate de cititori.

G.P.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *