Search

Unul din puternicii Bacaului – Dragos Benea despre situatia aeroportului, drumurile judetene, buget si campania electorala

Cum sfarsitul de an este o vreme a bilanturilor – dar si a perspectivelor pentru urmatorul an – am incercat sa aflam cateva aspecte din problemele judetului nostru, si implicit pentru viata noastra, de la un administrator si politician cu o mare putere de decizie pentru viata Bacaului: Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

 

Redactor: – In ce masura este afectat judetul Bacau de criza europeana si care ar putea fi solutiile de redresare?

 

Dragos Benea: – Europa este in recesiune, Romania la fel, si implicit Bacaul sufera, in ultimii patru ani fiind vitregit de guvernarile Boc – asta si-a pus amprenta asupra nivelului de trai, a crescut somajul, a influentat, spre minus, toti indicatorii judetului. Speram ca viitorul guvern sa se raporteze corect la problemele judetului.

Economia Bacaului se poate regenera prin atragerea fondurilor europene care pot influenta investitiile ce dezvolta locuri de munca – centura ocolitoare a Bacaului, care ar consta 100 milioane de euro, ar putea fi un exemplu. E necesar, insa, si o lege o lege a cadastrului, care trebuie sa reglementeze statutul juridic al terenurilor si care sa deblocheze investitiile in agricultura, in special investitiile in domeniul energiei. Pentru ca a investii in aceste domenii extrem de importante, e nevoie de suprafete mari de teren.

Redactor: – Care mai este situatia aeroportului „George Enescu”? Cum se deruleaza contractul firmei Blue Air?

Dragos Benea: – Dupa cum ati putut observa chiar acum a plecat de la mine directorul de la Blue Air. Contractul nu se deruleaza in modul in care mi-am dorit. Ritmul investitiilor si capacitatea financiara a firmei sunt limitate. Pana acum s-a realizat doar 40% din investitie si, din pacate pentru constructori, urmeaza lunile de iarna, deloc favorabile. Inca nu se pune problema anularii contractului de concesionare, dar recunosc, suntem departe de ce ne-am propus, ritmul este destul de lent. La vara vom constata stadiul lucrarilor si vom lua o decizie.

Redactor: – Infrastructura rutiera e una din prioritatile Cnsiliului Judetean. Ce drumuri au probleme?

Dragos Benea: – Trei drumuri nationale ridica probleme: Agas-Ghimes, Bacau- Vaslui, Bacau-Onesti. Vom pune accent pe aceste  ai rutiere insa asta tine si de ce atitudine are guvernul pentru judetul nostru.

Redactor: – Cum „suna” bugetul pentru anul viitor?

Dragos Benea: – Inca nu putem spune clar cum va fi bugetul, nu avem toate cifrele disponibile. Dar prefer sa nu ma gandesc inca la acest lucru. Vom pune accentul pe anumite domenii prioritare: sanatate, educatie, drumuri. Pe langa buget, vom atrage bani europeni pentru proiecte variate, insa raportat la ce volum de investitii avem, suma va fi mica. Investitiile noastre sunt importante si necesita fonduri insemnate: ambulatoriul de la spitalul judetean, partia de la Slanic-Moldova, managementul deseurilor, alimentatia cu apa, drumurile judetene.  2013 va fi un an complicat pentru bugetul judetului Bacau. Alocarile de la centru si veniturile proprii vor fi departe de a acoperii toate investitiile propuse.

Redactor: – Cum vi se pare ca se desfasoara campania electorala? Cine credeti ca se va impune la final in judetul Bacau?

Dragos Benea: – Campania electorala e in ton cu vremea – adica mohorata. Vor conta doua aspecte: de ceea ce se intampla in dezbaterile televizate si apoi de prestatia candidatilor care sunt condamnati sa faca o campanie „door to door” pentru a avea succes. Cred ca Uniunea Social Liberala  va lua, in judetul Bacau, peste 55 % din mandate. Din cele 14 colegii, USL-ul va avea, cel putin, 12 parlamentari. Asta in conditiile in care, anumite colegii vor da doi parlamentari.

A consemnat Gabriel Pop

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “Unul din puternicii Bacaului – Dragos Benea despre situatia aeroportului, drumurile judetene, buget si campania electorala

  1. mikiduta

    Baiatul acesta a evoluat frumos…de la elevul sters , spre mediocru…la omul cu un discurs cizelat, elegantut. Stiu ca la umbra pomilor falnici( care or fi aceia?) nu cresc altii de soi, dar individul acesta e un abil. Pune umarul la cate ceva ….am vazut cateva drumuri care arata bine prin proiectele lui, cateva edificii care s-au inaltat…pacat ca-si tufleste numele pe cladirile alea , pe marginea soselelor…Oricum lumea care stie ca el a initiat proiectele il apreciaza, dar banii sunt ai nostri, noi cotizam la taxe, impozite, datorii externe… In rest… s-auzim de bine!

    Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *