Search

Botomei incorigibil: vrea sa faca bustul maresalului Antonescu la biroul sau de avocatura!

Avocatul Vasile Botomei nonconformist ca intotdeauna, vrea sa mai faca o lucrare istorica (in multe sensuri): in gradina biroului sau de avocatura se va dezveli cu prilejul Zilei Nationale bustul controversatului maresal Ion Antonescu!

 

Avocatul era foarte preocupat astazi de gasirea marmurei si a meterialului pentru soclu – omul legii era nehotarat in privinta alegerii culorilor celor mai adecvate pentru bustul maresalului. Vasile Botomei, care va suporta integral costurile lucrarii, nu este foarte interesat de vreo  autorizatie pentru amplasarea  bustului: „Pentru mine maresalul este un erou national, un om care a dorit sa schimbe destinul poporului roman, si care este cunoscut si sub denumirea Ion-cel-fara-de mormant”.

Soclul cu bustul maresalului Antonescu va fi dezvelit – daca pana atunci nu se intampla altceva – pe data de 30 noiembrie cu prilejul aniversarii Zilei Nationale a Romaniei. Sunt invitati sa participe, profesori, militari si preoti care vor sfinti lucrarea artistica.

Va reamintim ca in 2002 Guvernul Nastase a dat o ordonanta de urgenta care interzice amplasarea in locuri publice, altele decat muzee, a statuilor persoanelor care au savarsit infractiuni contra pacii si omenirii, printre acestea figurand si Ion Antonescu.

G.Pop

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

3 thoughts on “Botomei incorigibil: vrea sa faca bustul maresalului Antonescu la biroul sau de avocatura!

 1. mikiduta

  „Va reamintim ca in 2002 Guvernul Nastase a dat o ordonanta de urgenta care interzice amplasarea in locuri publice, altele decat muzee, a statuilor persoanelor care au savarsit infractiuni contra pacii si omenirii, printre acestea figurand si Ion Antonescu.” AS vrea sa sa nu se mai expuna nici parlamentarii la Parlament, europarlamentarii la Bruxelles, presedintele la Cotroceni….afaceristii onerosi… etc. Ardeti tot…nu merita…au savarsit infractiuni impotriva noastra, a tuturor!!

  Reply
 2. Dzehva

  Buna ziua. As vrea sa stiu prin ce firma de curierat a paeclt comanda 450802 si ce nota de transport daca se poate va rog frumos? Si mai am 2 comenzi daca se pot cumula.La multi ani si toate cele bune

  Reply
 3. Ofiterii in rezeva ai armatei romane vorbesc:

  Pe 31.01.2013, in cadrul lucrarilor din cadrul Conferintei Judeteane a unei mari si reprezentative asociatii, cu organizare la nivel national, s-a aprobat ridicarea unui monument spre cinstirea martirilor din neamul romanesc, luptatori pentru apararea patriei si redobandirea teritoriala a locurilor stramosesti luate samavolnic in 1940.
  Proiectul de hotarare a fost propus dr.av.Vasile Botomei , sub denumirea de ,,Monumentul Militarului Roman,, Monumentul urmareste sa ilustreze imaginea desavarsita a militarului roman, din toate categoriile de arme si specialitati, dunumit in termen popular ,,Ion cel fara de mormant,, .
  Monumentul Militarului Roman are semnificatie larga in traditia poporului roman.
  Un alt model in acest sens fiind ,,Monumentul Eroului Necunoscut,, .
  Locul de amplasare al monumentului a fost aprobat, pentru municipiul Bacau, in fata Casei pentru Apararea Drepturilor Omului(CADO),din str. Oituz, nr.33, vis-a vis de Inspectoratul Scolar Judetean si judecatoria din Bacau, care se invecineaza cu Sectia 2 Politie mun. Bacau.
  Alegerea locului si denumirea monumentului s-a identificat intamplator cu aspiratiile proprietarului imobilului, care a oferit punerea la dispozitie cu titlu gratuit a terenului aferent pentru Monument, din fata Casei pentru Apararea Drepturilor Omului.
  Casa a fost inaugurata pe 14 septembrie 2012, cu prilejur sarbatorii crestin ortodoxe Inaltarii Sfintei Cruci.
  In acelasi loc din fataCasei, in aceiasi zi de mare semnificatie, a fost ridicata o Troita semeata.
  Troita a fost inchinata memoriei victimelor din justitie si eroilor martiri ai neamului romanesc,luptatori pentru dreptate,credinta si adevar.
  Sfintirea a fost savarsita de un sobor de 4 preoti,in prezenta unui mare numar de invitati.
  Festivitatea de sfintire si naugurare a Casei si Troitei, s-a bucurat de participarea fanfarei militare din Garnizoana Bacau care au intonat Imnul Romaniei,Imnul Eroilor Patriei, Imnul Uniunii Europene.
  Locul se pote vizualiza pe internet, prin imaginile publicate de ziarul Desteptarea din Bacau, din articolul,,Pentru drepturile bacauanilor”.
  Iata un exemplu de mesaj din parte unuia dintre martirii:
  ,,Scump popor roman!
  Am luptat in doua razboaie pentru gloria ta.
  Cobor cu cateva clipe mai devreme langa martirii tai.
  Daca as fi fost invingator as fi avut statui in fiecare oras din tara.
  Las tarii tot ce-a fost mai bun in guvernarea mea:
  Ce-a fost rau iau asupra mea.
  Traiasca Romania! ”
  In vederea ilustrarii imaginii desavarsite pentru Monumentul Militarului Roman,sunt rugati toti aceia care au idei,sa le publice in comentariu la acest articol, eventual este rugat onorabilului domn G.Pop,sa se identifice cele mai bune forme de manifestare.

  Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *