Search

Doua saptamani de campanie electorala fara incidente majore in judet

Prima jumatate a campaniei electorale s-a derulat in judetul Bacau fara a se inregistra evenimente deosebite din punct de vedere al asigurarii masurilor de ordine si siguranța publica.

Pana la data de 26 noiembrie, in judetul Bacau au fost semnalate 9 posibile incalcari ale legii electorale, din care 8 in mediul rural (Corbasca, Sascut, Tamasi, Letea Veche, Poduri si Huruiesti) si una in mediul urban (municipiul Bacau). Cele noua sesizari s-au referit la afisajul electoral – nerespectarea locului de afisaj, disparitia sau distrugerea materialelor de campanie.

In urma verificarilor efectuate politistii au aplicat sase sanctiuni contraventionale, din care doua  pentru afisarea materialelor electorale in alte locuri decat cele prevazute de lege si patru pentru distrugerea sau deteriorarea unor astfel de materiale. De asemenea, politistii au intocmit patru dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Totodata, in urma investigatiilor efectuate cu privire la distrugerea unor materiale de propaganda electorala, politistii au depistat doi suspecti de 18 ani, fata de care  efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.

Pentru desfasurarea scrutinului electoral din 9 decembrie in conditii de liniste si legalitate, in judetul Bacau sunt mobilizati peste 1500 de politisti, jandarmi, lucratori I.S.U si angajati ai altor structuri teritoriale ale M.A.I.

Biroul de presa a Politiei Bacau

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *