Search

Infrastructura Bacaului modernizata cu 20 de milioane de euro

Trei proiecte europene, cu o valoare de circa 20 de milioane de euro, au fost semnate la Centrul de Expozitii. Ele vor imbunatatii semnificativ infrastructura urbana a orasului. Cel mai important dintre ele este modernizarea Caii Moinesti

 

Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau si Constantin Apostol, seful Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord Est au semnat astazi doua contracte de finantare, cu o valoare totala de 10,9 milioane de euro. Este vorba de reabilitarea infrastructurii urbane, zona Mioritei – 9 Mai – Vantului – Vadu Bistritei, si reabilitarea infrastructurii urbane, zona I.L. Caragiale – Milcov – intersectie strada Letea.

Tot in prezenta oficialilor MDRT si ADR, municipalitatea a semnat si contractul de executie lucrari pentru Calea Moinesti, obiectiv cu o valoare totala de 8,6 milioane de euro.  Toate proiectele vor avea la baza bani europeni (finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional) in proportie, de aproape, 80%.

Primul proiect, zona Mioritei – 9 Mai – Vantului – Vadu Bistritei, va suferi o transfomare accentuata: strazile vor fi reabilitate si modernizate, suprafata carosabilului reabilitat (la fel si trotuarele), vor fi create parcarireteaua de alimentatie reabilitata, vor fi proiectate alveole statii de autobuz, vor fi montate noi stalpi de iluminat etc. Durata de implementare a proiectului este de 19 luni iar costul de 4,2 milioane euro. Asistenta financiara nerambursabila solicitata este de 3,3 milioane euro.

Aceleasi modificari vor fi operate si la infrastructura urbana a zonei I.L. Caragiale – Milcov – intersectie strada Letea. Durata de implementare a proiectului este tot de 19 luni iar costul de circa 6,7 milioane euro.

Ultimul proiect, dar „primul ca importanta” (Romeo Stavarache) este proiectul „Modernizare Calea Moinesti”. Lucrarile principale ce urmeaza a fi realizate pentru indeplinirea obiectivelor proiectului sunt:  – podul de la Margineni va fi largit la patru benzi, cu piste pentru biciclisti; – modernizarea caii Moinesti propriu zise; – reabilitarea podului peste paraul Trebes; – reamenajarea intersectiei str. Mioritei – Calea Moinesti – str. energiei in sistem de giratie. Durata de executie a lucrarilor este de 10 luni de la emiterea ordinului de incepere valoare totala fiind de 8,6 milioane de euro. „In urmatoarele saptamani, fiind sezonul rece vor fi demolari, iar dupa asta vom face un grafic de lucrari pentru proiect”, a declarat, la semnarea proiectelor, Romeo Stavarache.

In cadrul evenimentului de la Centrul de Expozitii, primarul Bacaului a subliniat ca in obiectivul municipalitatii este si reabilitarea bulevardului Stefan cel Mare. Costurile estimate se ridica la 3 milioane de euro.

G. Pop

 

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *