Search

A cincea premiera in mai putin de trei luni la Teatrul Bacovia!

Teatrul Bacovia a inregistrat in aceasta stagiune de toamna un mic record – cinci premiere in mai putin de un trimestru. Ultima din ele va avea loc pe 2 decembrie, de la ora 18.00

 

Explicatia acestei mici „abundente” de premiere este simpla: „ Initial am dorit sa avem trei premiere pentru stagiunea de toamna – ‘Procesul”, „Aurora Romana”, „Angajare de clovn” – insa ulterior mai avem doua piese noi (cu cea de duminica) deorece costurile nu au fost foarte ridicate„, ne spune Adrian Gazdaru, directorul Teatrului Bacovia.

„Casa de Amanet”, ultima premiera a teatrului bacauan pentru 2012, are o poveste inedita. Cristian Banica, autorul piesei, este din Bacau si a venit cu textul sub brat la directorul teatrului si a rugat sa-i fie citita productia. Adrian Gazdaru a dat „ok”-ul piesei si ea va constitui si un parteneriat intre institutia de cultura bacauana si asociatia la care Cristian Banica este director. De remarcat ca textul piesei a obtinut Premiul Special al Juriului la Concursul National de Dramaturgie, „Mihail Sorbul”, Botosani, 2012.

Spectacolul va purta amprenta regizorului Gheorghe Balint iar cei doi actori care vor juca in „Casa de amanet” sunt nume importante ale teatrului din Bacau: Eliza Noemi Judeu si Viorel Baltag. Premiera va avea loc duminica, 2 decembrie, de la ora 18.00.

G. P.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “A cincea premiera in mai putin de trei luni la Teatrul Bacovia!

  1. MeenalJay

    Scuze, nu am știut că este scris pe Jurnalul Național. De obicei dau ca sursă locul unde cetsic articolul și nu investighez să văd cine l-a scris prima dată, aș pierde prea mult timp.

    Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *