Search

PS Ioachim Bacauanul a prezentat calendarul crestin ortodox pe 2013

Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a prezentat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, noul calendar crestin ortodox. Acesta costa 4 lei si urmeaza sa fie procurat de la toate parohiile Arhiepiscopiei

 

Noul calendar liturgic editat de Ed. Filocalia din Roman, de pe langa Arhiepiscopia Romanului si Bacaului, va avea trei forme stabilite – unul clasic, de perete, al doilea cu file, vertical, tot pentru perete si al treilea sub forma de carnet (acesta din urma prezinta multa informatie suplimentara despre structura Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului). Fiecare costa 4 lei si va putea fi procurat din orice biserica ortodoxa , sau de la magazinele bisericesti autorizate de Arhiepiscopie. „Binecuvantam aparitia noului calendar si nutrim speranta ca va fi de mare folos tuturor credinciosilor nostri, astfel incat anul 2013 sa fie un an al mantuirii”, a spus PS Ioachim Bacauanul.

PS Ioachim Bacauanul a punctat caracteristicele noului calendar, care pastreaza, in datele sale esentiale, caracteristicele date de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane impreuna cu noi elemente grafice specifice fiecarui calendar. Al cincilea an tematic, 2013, este dedicat de BOR cinstirii Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Astfel, pe intreg cuprinsul Patriarhiei Romane se vor organiza actiuni care sa marcheze implinirea a 1700 de ani de la emiterea Edictului de la Milano (anul 313 d.Hr.), prin care crestinilor le-a fost recunoscuta oficial credinta.

Noul calendar liturgic  se va pune in vanzare in perioada imediat urmatoare. Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului a atras atentia asupra faptului ca multi incearca sa pirateze calendarul crestin ortodox:„Acestea au multe date gresite”, a subliniat PS Ioachim Bacauanul.

G. Pop

 

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *