Search

Un spectacol venetian de culoare

Rosul venetian, verdele apei din canale, albastrul noptii – toate sunt ingemanate cu finete cromatica in tablourile expozitiei Cristinei Ciobanu, vernisata astazi la Galeria Noua 

Cristina Ciobanu revine cu o expozitie despre Venetia – daca acum aproape 10 ani, orasul dogilor era prezentat ziua – acum el este „livrat” privitorilor in culorile misterioase ale nopti, „spalat” de toate micile reziduuri pe care cruzimea zilei le aduce in ochii vizitatorilor. „E o tema foarte generoasa aceasta tema a noptii venetiene. Nu aduc nimic nou ca originalitate a temei, pentru ca acest subiect revine permanent in mintea unui pictor. Insa aceasta e Venetia mea, privita din albastrul intens al noptii”, spune Cristina Ciobanu, care sugereaza, chiar explicit ca „orice pictor care se respecta trebuie sa vada Venetia macar odata in viata”. 

 

Atmosfera discreta si parfumata de culorile unui oras unic prezent pe simezele Galeriei Noua – iata cadrele unei expozitii frumoase, care trebuie vazuta de orice cetatean din orasul nostru (sau din judet…). Pentru ca o expozitie a unui artist autentic e o lectie de pictura care trebuie invatata de fiecare iubitor de cultura. Cum adultii sunt, in proportii diferite, „loviti” de indiferenta, plictiseala sau ignoranta, profesorii trebuie sa aiba „curajul” sa aduca pe elevi la o expozitie de pictura clasica dar exuberanta in culoare, imaginatie, viziune artistica.

Expozitia este cu vanzare, pretul lucrarilor variind intre 300 si 3.000 de euro.

G. Pop

 

 

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

One thought on “Un spectacol venetian de culoare

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *