Search

Gala invatamantului bacauan: un bun mijloc ca sa vedem primaria in spatele elevilor talentati!

Initiativa laudabila a existentei unei Gale a invatamantului municipiului Bacau aminteste de vorba celebra a lui Victor Eftimiu: „sunt modest, dar as vrea sa se stie„. In locul numelui dramaturgului V. Eftimiu puteti pune numele Primariei Bacau….nu ar fi o greseala foarte mare…

 

Este un lucru laudabil ca Primaria municipiului Bacau face aceasta gala a invatamantului si se premiaza rezultatele  – dar, in mod vizibil, toate acestea se fac, mai ales la aceasta editie, pentru propaganda liberala, pentru propaganda echipei primariei. Insa, ni se va spune ca scopul conteaza si nu mijloacele. Ne vom plia pe aceasta idee.

Un lucru e sigur – la o gala a invatamantului  – mai ales cand este si campanie elctorala – trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare pentru a urmari tot sirul nesfarsit de profesori si elevi perindandu-se pe scena. Pentru cei 374.300 de lei au fost premiati foarte multi elevi, profesori, consilieri, studenti, directori de scoli, de gradinite, Palatul Copiilor. Au fost mai multe premii ca de obicei, inventate pentru a da amploare –  manifestarii sau invatamantului bacauan? „Cei mai buni elevi”, „elevi de nota 10”, „Directorilor de gradinite, scoli cu clasele I-VIII, licee, colegii din municipiul Bacau”.

Inventand asemenea premii, exista riscul caricaturii unei premiere a performantei in invatamant: de exemplu, se premiaza profesorii de colegii si licee. Printre ei, si profesorii de la colegiul D.Mangeron si,mai ales, Liceul Letea. Echipa care a dat aceste premii a fost curioasa sa stie ce performante au avut aceste doua licee la Bacalaureatul 2012? dar la Bacalaureatul 2011? dar la Bacalaureatul 2010? Le spunem noi – rezultatele au fost dezastruoase, in mod normal aceste licee trebuiau sa dispara de pe harta invatamantului bacauan.

Pentru culoare, spicuim din premii – cei mai multi premianti olimpici sunt de la Liceul „G. Apostu”, cei mai multi elevi de nota 10 sunt la Scoala Al.I. Cuza. In rest, gala a mai avut, placute momente artistice, si doi invitati de marca, Mircea Albulescu si Ducu Bertzi, care au sustinut recitaluri si dialoguri vii cu prezentatorii si publicul, din ce in ce mai putin, pe masura ce premiile se apropiau de sfarsit.

G. Pop

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

2 thoughts on “Gala invatamantului bacauan: un bun mijloc ca sa vedem primaria in spatele elevilor talentati!

  1. uluitul

    Gala trebuie facuta dupa ce s-au terminat anul scolar, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat. Trebuie premiati cei care obtin succesul masiv. Spui aici de Cuza cu cei mai multi premianti…dar din cati elevi? Spui de Arta….pai e firesc sa fie sus…asta-i vocatia lor… Spui de cele doua licee…pai cum nu trebuie bagate-n seama …directorii lor conduc ISJ -ul gratie partidului pecare il slujesc. Trebuie schimbata si titulatura …auzi …Gala invatamantului bacauan…pai Bacau e si la Huruiesti…de ce discriminare? Mai spui ca sistemul e putred si nu ar trebui scos in fata prin elite, daaaa…macar asta-i un lucru bun- valoarea mana-n mana cu recompensa… Multe domenii sunt la pamant, scartaie din toate madularele, dar trebuie promovate tocmai prin ce au bun…recompensa poate fi un factor de motivatie spre inalta performanta.

    Reply
  2. Moa

    Ok. Tragem semnale de alrmaa ca ne intereseaza, prin a merge la vot. Si tu crezi ca va fi vreo schimbare? Mare problema e ca, ori voteaza 20% ori 99% din populatia cu drept de vot, tot intereseul personal va prima pentru oricine ajunge presedinte al tarii. Si de aceea eu nu merg la vot pentru ca NU imi pasa de cine ajunge presedinte, nu imi pasa cine guverneaza, nu imi pasa. Si se zice ca nu am dreptul sa comentez daca nu votez. Ba am dreptul sa comentez. Pentru ca nu imi convine de nimeni si nu imi exprim votul asta nu inseamna ca nu am dreptul la opinie. Eu imi sustin parerea ca singura solutie la schimbare e sa mai dam un rand de comunisti jos de la conducere si votul nu e o metoda. Acum 20 de ani cei care erau cam de varsta noastra ieseau in strada si isi cereau drepturile. Problema a fost ca la conducere au ajuns exact acei oameni care il pupau in fund pe Ceausescu. Si au ramas acolo sus. Avem oameni capabili in Romania, manageri de top care ar putea sa administreze tara aceasta. Va dati seama ca exista o mare posibilitate sa ajunga prim ministru Vanghelie daca iese Geoana presedinte? Va dati seama ce ar insemna asta? Asa ca votul NU e o solutie. O revolutie, poate.Eu NU merg la vot.

    Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *