Search

A venit o a doua transa de 14.000 de doze de vaccin antigipal

La Directia de Sanatate Publica Bacau a venit o a doua transa de doze de vaccin antigripal

 

Mai exact, 13.900 de doze de vaccin antigripal a sosit la DSP Bacau, reprezentand doua transa de vaccin antigipal. Mentionam ca vaccinarea se va efectua prin cabinetele de medicina de familie iar  persoanele eligibile la  vaccinare sunt persoane cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS. Pana in acest moment, s-au vaccinat aproximativ 5.000 de persoane.

De asemenea, in aceste zile cu temperaturi extrem de scazute, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii  deschise si  expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor, sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume, sa evite consumul bauturilor alcoolice.

In cazul în care este necesara deplasarea in spatii deschise, este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate -caciuli, manusi etc. Trebuie evitata  expunerea prelungita a mâinilor  si picioarelor la temperaturi scazute pentru a se feri de degeraturi (în acest caz, trebuie evitata automedicatiia si este recomandată consultarea unui medic).

Este recomandat ca, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace  si  respiratorii, sa evite deplasările si frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensarii in conditii de temperaturi scăzute.

In aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor – evitarea situatiilor in care acestia sunt lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distante lungi in vehicule fara posibilităti de climatizare si neechipate corespunzator.

Locuintele si spatiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

G.P.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *