Search

Expozitie interesanta la Anuala 2012 a artistilor plastici! Mergeti la Galeria Frunzetti!

Expoztie foarte libera in conceptii si interesanta pentru cei care gusta, minimal, culoarea, forma plastica, universul artelor….toate acestea la Galeria Frunzetti (vis a vis de magazinul Luceafarul)

 

Ca de obicei, Anuala artistilor plastici bacauani este alcatuita de doua evenimente, insa, doar unul acapareaza atentia massmediei si artistilor (nu si a publicului!): premiile pentru laureatii anului precedent. Ceea ce conteaza mai putin (am amintit ca, in acest an, au fost premiati Geanina Ivu Vlad si dr.Mircea Bujor).

Ceea ce este de subliniat la Anuala de la acest sfarsit de decembrie, este calitatea lucrarilor – imaginatia artistilor este debordanta, calitatea lucrarilor, pare, a fi superioara altor anuale. Sunt prezente 75 de lucrari ale unui numar de 50 de artisti membri UAP. Libertatea de expresie, conceptiile artistice, abstractizarile sunt pline, alternativ, de umor si de lirism. Liniile cromatice sunt surprinzatoare si cu efect multiplu asupra ochiului nedeprins cu valorizarea formelor.

In cadrul Anualei, Vasile Craita Mandra (care este acum bunic!)  a tras un set de concluzii „asupra anului pe care l-am biruit. Din punct de vedere calitativ, e un element pozitiv pentru filiala. Se ridica noi individualitati din gruparea Atelier 35, insa UAP Bacau, nu mai are ca in trecut, expozitii in marile orase, ca pe timpul lui Mihai Chiuaru”. Apropo de Chiaru: cunoscut ca si carcotasul de serviciu ne-a explicat ca „expozitia este slaba, fara forta artistica, spre deosebire de ce se realizeaza in alte orase” si ne-a inmanat o revista/album de arta pentru o comparatie cu expozitia de la Frunzetti.

Prima expozitie in luna ianuarie organizata de UAP este cea a pictorului Stefan Pristavu.

G.Pop

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *