Search

Prefectul Claudiu Serban: „Am primit oferte de a candida la alegerile parlamentare”

In ultima zi de lucru a anului 2012, vineri, 28 decembrie, prefectul judetului Bacau, Claudiu Serban ne-a acordat un scurt interviu. tema a fost una singura – activitatea prefecturii in 2012

 

Redactor: – Cum a decurs pentru Prefectura Bacau activitatea in anul 2012?

Claudiu Serban: Eu am venit pe functie in luna mai si pana acum, la sfarsit de decembrie, institutia prefectului a fost plina de evenimente, mai ales ca au fost trei randuri de alegeri politice, si alegerile pentru institutia prefectului reprezinta  cu adevarat o concentrare si o solicitare de eforturi la maxim. Este similar ci intreprinderile de foc continuu care nu se opresc niciodata.

Red.: – Din mai si pana acum s-a ivit o situtie mai dificila pentru Prefectura?

C.S.: – Nu au fost situatii dificile pe care sa nu le putem controla sau pe care sa nu le putem gestiona corespunzator. Va spun doar, intr o jumatate de an, trei randuri de alegeri (locale, referendum, parlamentare) implica o activitate concentrate, deosebita. Pe langa celelalte activitati uzuale, cum ar fi  verificarea legalitatilor actelor  consiliilor locale, comisii de fond funciar, activitati obisnuite.

Red.: – Cum a aratat acet an pentru judetul Bacau?

 

C.S.: – Plin de evenimente, dar incarcarea asta de evenimente a avut un corespondent intr- o mai buna activitate, zic eu, a activitatii locale. Ca sa nu mai spunem ca dupa aceste alegeri a venit si iarna in conditii destul de vitrege care a solicitat Comisia pentru Situatii de Urgenta.

Red.: – Cum vi se pare judetul Bacau din punct de vedere social si/sau economic?

 

C.S.: – Facand o paralela cu prima perioada in care am fost prefect, 2008-2009, cred ca evenimentele sociale au fost ceva mai linistite, ma refer la convulsiile sociale…dar au fost si acum situatii neplacute – au fost intreprinderi care s-au inchis, din pacate, au fost oameni care au trecut prin situatii tragice, prin pierderea loc.ului de munca. Dar in egala masura, ca o perspectiva optimista, am avut intalniri cu delegatii straine, am creionat un proxim viitor in plan economic. Ma refer la contacte cu diferite tari din Europa..am conturat ideea, alaturi de alti oameni din administratia locala, dezvoltarii economice a Bacaului. Prefectura nu poate determina parghii economice, noi functionam ca un alinat ca un mediator. Avem comisii de dialog social si comisii de dialog civic, la noi vin patronatele si sindicatele unde se incearca modificari de legii, pornirea unor mecanisme economine.

Red.: – Raspundeti si de institutile deconcentrate. Este posibil ca sa si schimbe cineva conducerea la aceste institutiila inceputul lui 2013?

 

C.S.: – Lucrurile astea nu vin pe cale de consecinta, ca vrea cineva sa le schimbe. La investitura mea, dupa catva timp a venit si premierul Victor Ponta care a mentionat ca “se va analiza activitatea fiecarui director, nu se va schimba doar pentru motiv politic”. Ca drept dovada in aria institutiilor bacauane nu s au operat prea multe schimbari. Nu mai este valabil acel aviz favorabil pe care il dadea prefectul  – nu mai este obligatoriu, e doar consultativ – pentru schimbarea unui director de deconcentrate. Noi le vizam activitatea, bilanturile, dar organizarea directa si tehnica tine de ministerul de resort.

Red.: – Care institutii au avut o evolutie mai buna in acest an?

C.S.: – Am apreciat ca energica si extrem de favorabila, activitate Inspectoratul Scolar Judetean, printre altele. Noua echipa a demonstrat profesionalism si i-am gasit implicati si in lucruri de amanunt. Facand o analiza pertinenta mai pot fi remarcati Directia Silvica, Protectia Consumatorului, Garda Financiara, Directia de Finante.

Red.: – E posibil ca noul guvern sa va schimbe din functie in 2013?

C.S.: – Sunt doua categegorii de prefecti  – unii numiti cu delegatie, altii intrati in corpul inaltilor functionari publici. Un corp in care poti ocupa mai multe functii: prefect, secretar general de govern sau adjunct, secretar de orice minister sau adjunct, inspector guvernamental. In corpul I.F.P. exista principiul mobilitatii: dupa un an de zile te pot schimba de pe o functie pe alta. La mine nu este o problema. In 2008 s-a depolizat functia prefectului. Cei care au vrut sa mearga pe drumul politici s-au dat demisia din functie, ceilalti au trebuit sa iasa din politica. Cu toate acestea nu va ascund ca am primit oferte de a candida la alegerile parlamentare. Insa o posibila candidatura a mea ar fi impus parasirea acestui corp al inaltilor functionari publici si eu nu vreau acest lucru.

A consemnat Gabriel Pop

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

2 thoughts on “Prefectul Claudiu Serban: „Am primit oferte de a candida la alegerile parlamentare”

  1. Sadom

    Lol eu o sa merg la vot, dar cu un pix in mana o sa fac o casuta goala pe butlein si o sa pun stampila in casuta aia.De ce? Pentru ca probabil ca in principiu as fi votat cu PDL, pe ideea ca sunt raul mai mic dar la mine in colegiu candideaza Iulian Spam Urban, deci este un no-no.

    Reply
  2. Kyliann

    se stie ca Play&win sunt cei mai tari..imi pare rau ca nu am putut sa ajung si eu la Bacausad(..dar oricum tot priefratei mei ramaneti:X:X:x

    Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *