Search

Codul fiscal, situatia angajatilor de la Posta si scolile auto, discutate la Prefectura

In cadrul sedintei Comisiei de dialog social au fost analizate modificarile la Codul fiscal, situatia angajatilor de la Compania Nationala Posta Romana  precum si propunerile legislative in domeniul scolilor auto

In sala mica a Palatului Administrativ, sub conducerea subprefectului Constantin-Dorian Pocovnicu, s-a desfasurat intalnirea Comisiei de Dialog Social avand ca teme principale de dezbatere modificarile legislative aduse Codului Fiscal si ale Codului de Procedură Fiscala, aplicabile in anul fiscal 2013, memoriul angajatilor de la Compania Natională Posta Romana, precum si propunerile legislative ce vizeaza reglementarea activitatii scolilor de soferi, a instructorilor auto independenti si a profesorilor de legislatie.

La intalnire au participat sefii serviciilor publice deconcentrate, reprezentanti ai sindicatului din cadrul Companiei Nationale Posta Romana, reprezentanti ai Asociatiei Scolilor de Soferi si Instructorilor Independenti, precum si reprezentanti ai Institutiei Prefectului-judetul Bacau.

Din discutiile purtate s-a evidentiat faptul ca, din punct de vedere fiscal, modificarile legislative au vizat urmatoarele aspecte: modalitatea de a declara si plati impozitul pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial, modalitatile de declarare si plata impozitului pe profit pentru anul fiscal 2012, venitul din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, tratamentul fiscal pentru microintreprinderi in anul fiscal 2013, plata TVA-ului la incasare si impozitul pe venit . Asa cum au subliniat si reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (A.N.A.F.), noile reglementari fiscale sunt produsul final al dorintei deschis exprimate a mediului de afaceri de a fi sprijinit si stimulat fiscal in derularea activitatilor de zi cu zi.

Subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu a insistat asupra faptului ca modificarile legislative ale Codului Fiscal sa fie prezentate punctual, pentru a stimula o dezbatere deschisa si eficienta la nivelul Comisiei de Dialog Social. De asemenea, a precizat ca a primit din teritoriu semnale negative din partea micilor fermieri si a agricultorilor nemultumiti de noile reglementari ale venitului agricol. Pentru a veni in sprijinul unei aplicari clare a legii, fara posibilitate de confuzie, subprefectul judetului Bacau a propus ca la Institutia Prefectului – judetul Bacau sa se organizeze in colaborare cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala o intalnire de lucru cu reprezentantii fermierilor, pentru dezbaterea punctuala a modului in care se aplica noile reglementari.

Al doilea subiect supus discutiei  a fost cu referire la situatia dificila prin care trece Compania Natională Posta Romana, aspectele vizate fiind legate de deficientele majore semnalate la nivelul managementului companiei, calendarul miscarilor sindicale, precum si masurile abuzive de cercetare disciplinara indreptate  asupra participantilor la mitingul legal sustinut in Bucuresti in data de 12 februarie 2013.

Subprefectul Constantin Dorian Pocovnicu a supus atentiei situatia si viitorul profesional al celor 850 de lucratori ai Companiei ce activeaza la nivelul judetului Bacau, precum si sincopele si blocajele aparute in activitatea serviciilor postale in teritoriu: „Situatia Companiei Posta Romana, asa cum apar datele prezentate in media, este foarte dificila. Ne intereseaza in mod deosebit soarta celor 850 de angajati. Situatia in care se gaseste astazi compania se datoreaza masurilor adoptate si managementului defectuos, dar si politizarii excesive, pana la ultimul angajat. Dialogul intre management si sindicat este cea mai buna solutie. Posta Romana este o companie de interes national, ma astept ca responsabilii de aceasta situatie sa fie trasi la raspundere. Sper sa ajungem la un consens care să avantajeze institutia in sine si pentru aceasta aveti tot sprijinul nostru”.

Subprefectul judetului Bacau a reiterat si sprijinul direct pentru ca memoriul Asociatiei Instructurilor Independenti sa ajunga la Ministerul Transporturilor, astfel incat problemele semnalate de acestia sa  primeasca un raspuns adecvat. Potrivit reprezentantilor Asociatiei, noile reglementari vor aduce prejudicii majore activitatii scolilor de soferi, instructurilor independenti si profesorilor de legislatie, acestia fiind constransi sa isi desfasoare  activitatea in conditii legale mult prea restrictive si daunatoare actului pedagogic in sine, antreprenoriatului si libertatii de asociere. Asociatia a gasit un sprijin direct in Institutia Prefectului-judetul Bacau, subprefectul Constantin- Dorian Pocovnicu solicitandu-le celor prezenti la sedinta sa-si exprime deschis si cu curaj revendicarile, pentru a determina o solutie corecta de aplicare a legii, aflata in acest moment in faza de dezbatere publica.

In incheierea sedintei, presedintele Asociatiei Persoanelor Fizice Autorizate in Regim de Taxi a adresat Inspectoratului Teritorial de Munca solicitarea expresa de a efectua controale la firmele ce desfasoară servicii de taximetrie, pentru a preveni munca la negru desfasurata in acest domeniu.

„Iau act de acest subiect, este prima data cand este supus discutiei intr-o comisie de lucru a Institutiei Prefectului-judetul Bacau. Voi solicita si implicarea altor institutii cu atributii specifice in rezolvarea problemelor ridicate. Suntem deschisi rezolvarii tuturor cazurilor ce privesc viata comunitatii!„ a mai adăugat subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu.

Cancelaria Prefectului

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *