Search

“Lupta pentru emancipare a afro-americanilor” la Centrul „American Corner Bacau”

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau a organizat la Centrul „American Corner Bacau”, activitatea cu tema “Lupta pentru emancipare a afro-americanilor”.

Pe parcursul activitatii, au fost evocate momente semnificative din istoria afro-americanilor si personalitati, precum: Harriet Tubman, Rosa Parks, Martin Luther King Jr., Malcolm X, Shirley Chisholm, Jesse Jackson, care s-au remarcat ca lideri ai luptei pentru emancipare a afro-americanilor. Accentul a fost pus pe miscarea pentru drepturile civile, initiata de pastorul Martin Luther King jr.

Cu aceasta ocazie, a fost proiectat filmul documentar „The March”. Pelicula prezinta celebrul Mars pentru Libertate, desfasurat pe 31 august 1963, la Washington D.C., si la care au participat peste 250.000 de persoane, deopotriva negri si albi. Cu aceasta ocazie Martin Luther King jr. a rostit celebrul discurs „I have a Dream”. In urma acestui mars, Congresul american a promulgat in 1964, Legea Drepturilor Civile, iar in acelasi an Martin Luther King jr., a primit Premiul Nobel pentru Pace. King se numara printre „martirii crestini ai secolului XX”, in onoarea carora a fost ridicata o statuie, la Westminster Abbey din Londra.

La activitate au participat elevi ai Colegiului Economic „Ion Ghica” Bacau, coordonati de prof. Mihaela Ochiana. Acestia au primit materiale informative si pliante, vizand tematica discutata. Centrul „American Corner Bacau” a pregatit in holul institutiei si o expoziţie de carte, avand ca tematica personalitati afro-americane, precum si o cronologie a istoriei afro-americanilor.

„Activitatea se incadreaza intr-un context mai amplu, reprezentat de marcarea Lunii Istoriei Afro-Americanilor (Black History Month), celebrata anual in Statele Unite, pe parcursul lunii februarie.”, ne-a declarat Oana – Liliana Jianu, coordonatoarea Centrului ”American Corner Bacau”.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *