Search

Fabrica de diplome de la CCD functioneaza la foc continuu! Qui prodest?

De curand, Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, a lansat un nou program de formare continua – „Educatie civica – formarea profesorilor”. Omul audiaza cateva ore, ia 25 de credite profesionale, da suma de bani si toata lumea e fericita – dar invatamantul?

Acesta este un program tematic si modular, care se desfasoară prin stagii nondisciplinare, pe parcursul a 90 de ore, fiindu-i alocate 25 credite profesionale transferabile. Fireste ca exista si sprijinul Ambasadei S.U.A. la Bucuresti, partener, devenit deja tradiţional, al Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru”. Asta pentru greutatea diplomei.

CCD Bacau pare sa o concureze pe, mai faimoasa, Universitate „Spiru Haret” care are diplome pentru oricine si pentru orice. Sute (mii?) de cadre didactice in ultimii ani au luat diplome de la Casa Corpului Didactic Bacau, au luat credite profesionale, au dat banu’ – 100 de lei indeobste si toata lumea a fost ca o familie mare si fericita. Manager si comunicator exceptional, Gabriel Stan stie sa isi vanda marfa – spre deosebire de Inspectoratul Scolar Judetean care  este o institutie autista din acest punct de vedere – nimeni nu iti da o stire daca nu sunt obligati sa o faca (PSD ul a contribuit mult la aceasta atmosfera de clan). Insa toate diplomele si miile de credite a ridicat invatamantul bacauna? Este un ajutor real pentru ridicarea profesionala sau e doar doar o conventie birocratica – mai precis o afacere?

Suntem bucurosi ca acum, la mijlocul a nului scolar 2012 – 2013, putem oferi cadrelor didactice din judet, un program nou, atractiv, care le este destinati in exclusivitate”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. BacauSuntem curiosi sa vedem si ce rezultate concrete in invatamant  implica dezvoltarea unui „program nou, atractiv” pentru profesorii bacauani.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *