Search

Bacauan urmarit international, pentru crima, depistat in Austria

Un bacauan de 28 de ani, urmarit international de autoritatile romane, pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, a fost depistat in urma cooperarii politienesti internationale, in Austria.

Un tanar de 28 de ani, din comuna Oituz, suspectat de autoritatile romane de savarsirea infractiunii de omor calificat, comisa asupra tatalui sau, a fost depistat in Austria si extradat in vederea cercetarilor. In fapt, Inspectoratul de Politie Judetean Bacau a fost sesizat, la data de 13 aprilie 2010, despre faptul ca Gheorghe N., de 60 de ani din localitatea Oituz, se afla decedat la domiciliul sau si prezinta mai multe semne de violenta.

Echipa operativa complexa, condusa de procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau s-a deplasat la fata locului si in urma cercetarilor a stabilit ca la data de 11 aprilie 2010, Cristian N. a avut un conflict spontant cu tatal sau. Fiul i-a aplicat tatalui mai multe lovituri cu un corp contondent, provocandu-i leziuni care au condus la deces. Imediat dupa comiterea faptei suspectul a parasitRomania, iar pe numele sau a fost emis un Mandat de Arestare Preventiva in lipsa si ulterior un Mandat European de Arestare.

Ca urmare a cooperarii politienesti internationale, suspectul a fost depistat de catre autoritatile austriece in Viena si s-a luat masura extradării sale pentru continuarea cercetarilor cu privirea la infractiunea de omor calificat comisa pe teritoriul Romaniei. La extradare autoritatile austriece au semnalat faptul ca suspectul are un comportament violent, fapt ce a impus luarea unor masuri de siguranta sporite pe timpul transportarii sale.

La data de 26 martie a.c., suspectul de 28 de ani a fost prezentat Tribunalului Bacau, pentru confirmarea mandatului de arestare preventiva.

Biroul de Presa al Politiei Bacau

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *