Search

„Stavarache si CET Bacau” – povestea continua

Romeo Stavarache are o slabiciune evidenta pentru CET Bacau – primarul crede cu incrancenare, in spirit liberal, ca sistemul de incalzire centrala are un viitor in Bacau. Drept dovada ca aceasta obsesie are rezultate, Stavarache a anuntata, la ultima sedinta a Consiliului Local, ca Primaria Bacau si SNTGN Transgaz Medias au semnat un acord  – compania de gaze va livra catre CET Bacau gaze costurile reducandu-se cu 20%.

Cand e vorba de CET Bacau, in sedintele de Consiliu Local, atitudinea edilului bacauan se schimba vizibil – este foarte atent, concentrat, bucuros, da permanent stiri noi, in premiera (cel putin in ultimele cateva luni, cand a anuntat, emotionat, ca CET Bacau a incheiat anul 2012 cu profit!). Interesant este cum o societate care avea in 2010 si 2011 pierderi imense a devenit brusc profitabila – probabil datorita grupului de cogenerare…

In sedinta de vineri a Consilului Local, primarul Stavarache a anuntat o noua premiera – negocierile dintre Primaria Bacau si SNTGN Transgaz Medias au fost finalizate – pe un teren de 1500 de mp, va construi o statie de reglare si masura care va alimenta si CET-ul si Amurco. In acest fel tariful platit catre (pentru distributie si furnizare) E.ON Gaz va disparea costurile reducandu-se cu 20%. Compania din Medias va incepe (pe banii ei) lucrarile de interconectare intre conductele de transport gaze Urechesti-Bacau2 si Luncani-Bacau1.

Incasarea facturilor de la cetateni si distributia nu mai poate fi facuta de actualele societati. Vom constitui o alta societate„, a spus Stavarache – deocamdata incasarea de la cetateni este deficitara pentru ca CET Bacau are de recuperat de la populatie peste 30.000.000 lei. Consilierul Vasile Dragusanu (fost director la CET) a vorbit si el de „aceasta intiativa de opt ani” dar si de „distributia pe orizontala„. Lucru evident pentru ca modul de calcul si impartire a caldurii pentru o scare de bloc este eronat. Singura solutie ar fi contorizarea individuala pentru cei care raman pe sistemul de incalzire central.

Romeo Stavarache a anuntat si noi finantari pentru CET la rectificarea bugetara din luna iunie.

G.Pop

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *