Search

Tinerii artisti de la liceul „George Apostu”, promisiuni pentru arta romaneasca

Multa fantezie, imaginatie, culoare in lucrarile absolventilor Colegiului National de Arta „George Apostu”, expuse la Galeria „Alfa”

A devenit o traditie ca lucrarile de sfarsit de an ale absolventilor liceului de arta „G. Apostu” sa fie expuse intr-o galerie de arta – de obicei Galeria „Alfa”, un obicei deosebit pentru tinerii artisti care expun (majoritatea) pentru prima oara pe simezele unei galerii. Expozitia intruneste lucrari din sfera artelor murale si ale graficii, lucrari realizate in tehnici variate:  pictura pe lemn, mozaic, gravuri, afise, etc. Aceste lucrari incearca sa dovedeasca un cumul de experiente plastice  si o maturitate artistica adunate de-a lungul celor patru ani de ucenicie in atelierele profesorilor coordonatori de la sectia de grafica – Ovidiu Marciuc, respectiv arta monumentala – Katy Andries, profesori care i-au calauzit pe traseul dificil al artelor plastice.Subiectele abordate sunt variate, cuprinzand atat arta sacra, reproduceri dupa opere celebre, icoane din perioada de aur a iconografiei ruse, Prerenasterea italiana dar si abordari din unghiul dinamic al artei contemporane, cu accent pus pe imagistca cotidianului.

Doresc sa-mi continui studiile la Facultatea de Arte Plastice din Iasi. Parintii ma sustin, au incredere ca pot sa realizez ceva in arta plastica„, ne spune Alexandra Balan, a carei lucrare (in poza) a fost mult apreciata la vernisaj. Alexandra a realizat o reproducere dupa o icoana celebra „Hadighitria”, din secolul XIII, aflata la Muntele Athos.  „Sunt tineri care au har, dar au si foarte multe ore petrecute in fata sevaletului„, a completat Daniela Barzu, directorul liceului „George Apostu”, foarte mandra de realizarile elevilor sai.

G. Pop

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *