Search

La scoala „Miron Costin”, parintii sunt jupuiti de bani de catre unii invatatori. La scoala copilului dv. cum este?

Nu este o noutate ca parintii elevilor sustin din plin inavatamantul romanesc – se vehiculeaza o suma de circa 60-70 de milioane de euro anual. La fel, este de notorietate faptul ca, la anumite scoli, sumele sunt mai mari ca la altele.

Indiferent cati bani li se cere parintior, acestia – in buna traditie romaneasca – tac si scot leii din buzunar. Desigur, aliniatul din Constitutie precum ca „in Romania invatamantul este gratuit” a devenit ridicola – pe toata scara invatamantului romanesc trebuie sa platesti daca vrei „educatie”: de la inscris copilul la gradinita si pana la facultate (la institutiile de invatamant superior se generalizeaza taxa anuala).
Se intelege sumele cerute pentru asa-zisul „fond al clasei” sau pentru „atentiile” oferite invatatoarei de 1 sau 8 martie etc., dar cateodata parintii sunt, realmente, jupuiti, de bani.
Un exemplu concludent: la scoala generala „Miron Costin” parintii elevilor de la „clasa 0” au fost obligati pana acum sa scoate sute de lei pentru „nevoile” scolii. In sedintele repetate cu parintii li se atrage atentia ca trebuie sa mai dea: la inceputul anului scolar au dat 200 de lei, de Halloween au trebuit sa mai dea o 100 de lei pentru costume, in saptamana aceasta se mai cere inca 200 de lei. iar in ultima sedinta, li s-a spus parintilor „ca trebuie sa plateasca la anul 400 de lei pentru banci”!. Evident, toate aceste amanunte le avem de la un parinte exasperat de cat trebuie sa plateasca numai la „clasa 0” din acest an. Nimeni nu doreste sa-si faca publica nemultumirea din cauza eventualelor repercursiuni asupra copilului.
Vom monotoriza scoala „Miron Costin” si facem un apel catre parinti de a veni cu alte exemple in acest sens – avem date ca si la scoala generala nr. 10 se petrec aceleasi matrapazlacuri.
PS – invatatoarea de la „Miron Costin” fericita de initiativa cu „Halloween”, a facut o poza cu toti copiii costumati in personaje si si-a afisat-o pe Facebook! Aceeasi invatatoare tine sedinte cu parintii si le spune ca multi dintre ei „nu se adapteaza scolii”!

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

13 thoughts on “La scoala „Miron Costin”, parintii sunt jupuiti de bani de catre unii invatatori. La scoala copilului dv. cum este?

 1. Mircea Santimbreanu

  Am o intrebare…inainte sa scrieti aceste randuri, ati verificat aceste afirmatii?
  Daca nu, este foarte grav si veti suporta consecintele….sunt un parinte foarte multumit de activitatea doamnei invatatoare!

  Reply
 2. Bogdan

  Buna seara,
  Incep prin a va spune ca sunt parintele unui copil de la Scoala Miron Costin, la clasa pregatitoare si nu este adevarat ce se spune. Noua nu ni s-a cerut niciun ban si tot ce am investit am facut-o cu drag pentru copiii nostri. Sa nu fim absurzi si sa exageram! Cu totii investim bani in scolile romanesti si o facem doar pentru copii. Noua la sedinta ni s-a comunicat clar ca politica scolii nu permite ca invatatoarea sa asiste macar la discutii cu teme administrative, astfel ca in momentul in care s-a adus vorba de bani, doamna invatatoare ne-a acordat cateva minute sa discutam intre noi parintii despre ce e de facut in clasa. Nu stiu cum e la alte clase, insa eu sunt multumit de cum se lucreaza, de progresele copilului meu, de reusitele lui. Oare de bine de ce nu se vorbeste? Se cauta samanta de scandal degeaba.
  Cu respect,
  Domnul B.

  Reply
 3. Ecaterina

  Imi pare rau sa spun,dar cred ca toate astea pornesc de sus de la director sau poate si de la ISJ. Pentru ca, anul trecut scolar, d-na director de la Miron Costin tuna si fulgera asupra educatoarelor si invatatoarelor care nu reusisera sa stranga asa zisul fond al scolii, amenintandu-le ca le retine din salariu contributia datorata. Vi se pare normal acest lucru?
  Acea invatatoare care strange sume imense si acum, oare nu are ea adeziunea directorilor scolii? Cum credeti ca si-ar permite altfel sa pretinda?
  Este adevarat ca in unele clase, nu se strange decat strictul necesar, dar,acolo unde se stie ca invatatoarea este buna prietena cu directoarea, la randul ei, invatatoare, ,si pretentiile financiare sunt pe masura!

  Reply
 4. Marieta

  Sunt cadru didactic la Scoala „Miron Costin” si imi exprim indignarea fata de usurinta cu care se fac afirmatii false in presa, fara a se face o verificare minima a celor publicate, atacandu-se astfel imaginea unei institutii de prestigiu din Bacau si a conducerii acesteia. Ca om al scolii, sustin ca aceste amenintari din partea dnei.directoare nu au fost facute niciodata, lucru care poate fi verificat. Comentariul Ecaterinei si articolul publicat sunt in mod vadit ,tendentioase.

  Reply
 5. Constantin

  Sunt dezgustat! Cat de usor se arunca in oameni cu noroi! Ar fi fost civilizat, de bun-simt, sa se verifice aceste informatii si , va asigur ,s-ar fi descoperit ca nimic din tot ce s-a scris in articol si in comentariul d-nei Ecaterina nu este adevarat.
  Am avut contact direct cu aceasta prestigioasa scoala si stiu cum si in ce conditii se munceste aici.

  Reply
 6. Adrian

  Sunt un parinte intrigat de toate acuzele care se aduc Scolii Gimnaziale ,,Miron Costin” in acest articol si in comentariul Ecaterinei. Am citit articolul si dupa ce am remarcat greselile (scoala generala Miron Costin, scoala genelala nr. 10 – sunt nume de institutii, alineatul din Constitutie…a devenit ridicol si nu ,,aliniatul din Constitutie… a devenit ridicola”, clasa pregatitoare si nu clasa 0…) am considerat ca nu merita efortul de a fi comentat. Dar nu pot ramane indiferent vazand cum reusesc unii sa pateze onoarea scolii, facand acuzatii neadevarate, nefondate si fara sa isi asume acest articol nesemnat.
  D-le din spatele acestui articol, daca va interesati inainte de a scrie, aflati ca parintii sunt cei care propun si administreaza fondurile necesare tuturor achizitiilor de la clasele pregatitoare, iar de fondul scolii nici nu s-a pomenit pana acum la sedinte.
  Stiu de la presedintele Comitetului de parinti al clase, ca exista Asociatia parintilor a scolii, care functioneaza in conditii legale si la care se face benevol o adeziune.
  De fapt, ce s-a dorit prin publicarea acestui articol?

  Reply
 7. Alina

  Doamna sub pseudonimul Ecaterina, caci sigur nu v-ati dat numele real , nu cumva aveti vreun interes ascuns de faceti aceste afirmatii gratuite.? Daca sunteti asa de informata, va rog sa va dati numele complet, sa veniti la sedintele cu comitetele de parinti si sa va exprimati pe fata nemultumirile. Fondul scolii de care spuneti dumneavoastra nu este obligatoriu, iar din banii stransi s-au facut investitii pentru scoala – deci implicit pentru copii, probabil ca si pentru al dumneavoastra, pentru toate acestea existand acte legale. Nu cred ca se strang sume imense dupa cum precizati, caci in clase, in afara de strictul necesar – in limite decente, nu s-au facut investitii mari. La noi in tara invatamantul este gratuit – adica nu se platesc profesorii ca la scolile particulare, dar pentru dotarile clasei , daca vrei ceva bun pentru copilul tau, si nu astepti pomana de la stat , care nu are cum sa iti dea tot timpul bani pentru mobilier ( ce este stricat pana la urma tot de copii), trebuie sa mai si contribui. Iar discutiile de autogospodarire, sunt tinute de catre parinti, ei se gospodaresc, se intereseaza, in niciun caz de catre cadrele didactice care nici nu asista la discutiile financiare. Chiar daca nu este usor, te gandesti ca faci asta pentru a asigura niste conditii bune copilului, da? Si vreau sa va spun doamna Ecaterina, ca la aceasta scoala chiar nu am auzit ( cel putin eu personal si cunosc destula lume care au copii in clase diferite) sa se vehiculeze sume de care care spuneti dumneavoastra. Probabil ca va gandeati la alta scoala. Macar din respect fata de cadrele didactice, care sunt foarte bine pregatite, dovada ca scoala Miron Costin este una din cele mai bune din Bacau (vezi rezultatele) si care muncesc cu copiii nostri, ar trebui sa ganditi de doua ori inainte de a face niste acuzatii nefondate.

  Reply
 8. Valentin Dobrescu

  autorul are dreptate, insa exemplele sunt mult mai multe, e un adevarat fenomen. TREBUIE sa dai bani pentru altfel copilul este marginalizat!

  Reply
 9. nae

  Domnilor si doamnelor, putintica rabdare!!Nu mai are voie omu’ la o parere,opinie.Poate sunt si cazuri izolate, nu mai bagati mana in foc .Ati sarit la beregata Ecaterinei ca nu si-a dat numele „sigur”dar dl .Mircea Santimbreanu oare si-a dat numele real? Mai usor cu saritul in apararea unuia sau altuia.Trebuie sa recunoaste-ti ca traim intr-o tara a spagii, asta e!!!

  Reply
 10. Nae Caramfil

  Ce de nume fictive va dati fratilor!Aveti pretentii in schimb sa stiti cine e Ecaterina!
  Ecaterina, sunt sigur, ca este mai adevarata decat voi toti! Si eu sunt un parinte care are copil, elev la acesata scoala si mi-e sila de d-ra directoare si de diorectorul adjunct care nu stiu altceva decat sa ceara bani,fara sa-i si justifice.La sedinta pe scoala nu au facut decat sa ceara bani!
  Nu se mai cheama fond al scolii,ci de sponsorizare!Auzi!
  Ce va mai mirati ca acea invatatoare cere fonduri peste fonduri,daca sefii ei nu se mai satura de bani?
  Fiti linistiti, ca eu am sa dau publicitatii un articol si mai fierbinte decat asta,cu inregistrari video de la sedinta pe scoala,care a avut loc la Aceasta prestigioasa scoala ,sa vedem atunci ,ce va spune doamna directoare si onor Inspectoratul scolar,care se pare ca inchide ochii la toate neregulile care au loc in acesta scoala?
  Fiti pe faza prieteni sa aflati noutati!

  Reply

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *