Search

Bannerul ce exprima dreptul la libertatea cuvantului a stat, in centrul Bacaului, doar un minut! Autoritatile mucles!

Cel mai important eveniment de la Ziua Nationala din Bacau, a fost, de departe, incidentul in care cei cativa tineri ai tinut sus bannerul cu inscriptia „Adevarata Romanie se afla in strada, nu la microfon”. In timp ce presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea facea propaganda desantata PSD-ului, tinerii care au afisat bannerul erau luati pe sus de jandarmii zelosi

Astazi bacauanii au suferit poate cel mai marsav atac impotriva dreptului la exprimare. Asa cum s-a spus in unele comentarii noi nu am protestat pentru Rosia Montana. Noi am fost saltati de catre jandarmi (cu forta) pentru ca am avut curajul sa aratam oficialitatilor un adevar crunt: Adevarata Romania e in strada nu la microfon„, a spus Flroin Suciu, unul din tinerii luati de jandarmi, ieri, de Ziua Nationala.
Intimp ce conducatorii municipiului si judetului vorbeau, ieri, la microfonul din fara palatului Administrativ despre „eroismul inaintasilor”, „spiritul lor de sacrificiu”, „idealuri” etc. – in afara de presedintele CJ, Dragos Benea, care a amintit doar de „exemplaritatea” PSD-ului – cativa cetateni erau bagati in dube pentru ca au afisat un banner inocent. Pentru jandarmi, insa. bannerul era ca o salva de tun.
Acest adevar a durut atat de tare incat bannerul a putut fi tinut la vedere doar un minut. Imediat jandarmii au intervenit cu forta si 7 dintre noi au fost urcati in dube si dusi la sectia de politie. Acolo am primit fiecare cate o amenda de 500 lei pe care o vom contesta. Mai mult, vom depune plangere penala la Parchet impotriva jandarmilor pentru lipsire de libertate si abuz in serviciu„, a precizat Florin Suciu.
Incidentul nu a tulburat linistea autoritatilor care nu au exprimat niciun punct de vedere cu privire la acest eveniment trist.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *