Search

Bacauanul Razvan Burleanu conduce fotbalul romanesc! Cine este noul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal

A venit Revolutia si in fotbalul romanesc! In sfarsit, si cel mai iubit sport intra in era democratiei. Dictatorul fotbalului romanesc, Mircea Sandu, care a condus Federatia Romana de Fotbal timp de 24 de ani (!), a fost schimbat ieri, de a „cincea” roata la caruta – e vorba de candidatii la fotoliul de conducator al FRF – bacauanul Razvan Burleanu

“Mingea e la tine. Fa-o sa conteze”, acesta a fost sloganul lui Razvan Burleanu, care a castigat ieri, dupa doua tururi de scrutin alegerile la Federatia Romana de Fotbal. Insa nu a fost suficient, doar discursul urban, pregatirea si carisma lui Razvan Burleanu pentru a castiga. Destinul a lucrat, intens, pentru candidatul bacauan in varsta de 29 de ani: dupa cum se stie, principalul favorit (si protejatul lui Mircea Sandu), Gheorghe Popescu, a fost condamnat, cu o zi inante, la peste trei ani de puscarie, iesind, definitiv, din administratia sportului romanesc!
Ieri, dupa primul tur de alegeri rezultatele erau: Razvan Burleanu – 72 de voturi, Vasile Avram – 59 de voturi, Gheorghe Chivorchian – 29 de voturi, Sorin Raducanu – 0 voturi, Anulate – 13 voturi. Dupa cel de-al doilea tur de scrutin, la care au participat primii doi candidati, Burleanu a castigat cu 113 voturi.
„Vreau sa va multumesc pentru increderea acordata. Este o mare provocarea pentru mine. Am promis performanta si am adus alaturi de mine oameni capabili. Va promit ca nu va voi dezamagi. In primele doua luni, ne vom ocupa de completatea echipei. Domnule, Kassai, maine astept demisia pe biroul meu! Asta, pentru a nu fi primul om pe care il dau afara. Revolutia s-a produs, dupa 24 de ani. FRF trebuie sa o ia aproape de la zero”, a spus imediat, dupa aflarea rezultatului, Razvan Burleanu, noul presedinte al FRF.

Cine este Razvan Burleanu

Nascut la 1 iulie 1984, la Focsani, Razvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat si arbitrajul

A practicat fotbalul in paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis sa renunte la sportul de performanta urmand cursurile Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti.

Razvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare in domeniul politicilor si strategiilor de securitate la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, Colegiul National de Aparare, definitivandu-si studiile prin sustinerea tezei de doctorat in cadrul SNSPA.

Unde a lucrat

Fara sa fie membru al vreunui partid politic, candidatul la presedintia FRF a lucrat succesiv in urmatoarele institutii: Primaria Municipiului Bacau, Parlamentul Romaniei – Comisia juridica, Autoritatea Electorala Permanenta – controlul respectarii legalitatii in procesele electorale si Administratia Prezidentiala – Departamentul pentru minoritati nationale.

Din 2008, Burleanu este co-presedinte al Institutului European pentru Democratie Participativa – Qvorum.

Presedinte al FR de Minifotbal

S-a ocupat, din functia de presedinte, de Federatia Romana de Minifotbal, care reuneste peste 30.000 de jucatori si peste 2.000 de echipe din 37 de judete.

In acelasi timp, el este din 2012 presedintele Federatei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federatii nationale afiliate printre care se numara Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia si peste un milion de jucatori legitimati.

La 24 februarie, Burleanu anunta ca din echipa sa pentru conducerea FRF vor face parte urmatoarele persoane: Zoltan Kovacs (cetatean belgian, fost instructor UEFA) – manager sportiv care va avea in subordine Academia Nationala de Fotbal si staful echipei nationale; Marketa Haindlova (cetatean ceh, specialista in drept european si sportiv) – director relatii internationale si politici europene; Ovidiu Dambean-Creta (doctor in finante) – manager financiar; Laur Chiricioiu (specialist marketing-vanzari) – manager pentru dezvoltarea activitatilor comerciale; Lucian Viscotel (evaluator proiecte europene) – director fonduri structurale; Aurel Ticleanu (fost fotbalist, antrenor) – director al Biroului pentru Promovarea Fotbalului (dezvoltarea fotbalului pentru copii si juniori, activitati de scouting); Victoras Iacob (fost fotbalist) – membru in Biroul pentru Promovarea Fotbalului; Ciprian Paraschiv (fost fotbalist, doctor in marketing sportiv si reprezentant al României la Comisia Europeana) – director al Biroului pentru Dezvoltare Fotbalistica si o persoana al carui nume nu a fost facut public deoarece este angajat al unei organizatii de top din România – manager pentru dezvoltare institutionala.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *