Search

„BOCA si absolventii sai”, o poveste romantica la Galeria Frunzetti de la ora 17.00

In aceasta seara, de la ora 17.00 la Galeria Frunzetti, va avea loc vernisajul unei expozitii deosebite: „”BOCA si absolventii sai”. Evenimentul va fi dublat un concert sustinut de Marian Stan, care isi va lansa si un volum de versuri (” Cu ochii pe noi” – poezie, Editura BrumaR, Timisoara – 2014)

Ilie Boca, personaj emblematic pentru istoria Bacaului si-a demonstrat polivalenta in decusul vremii: nu numai artist de forta ci si un om al cetatii care a incercat sa zideasca institutii de cultura – dupa ce in anii 70 a infiintat filiala bacauana a Uniunii Artistilor Plastici, in anii 90 a incercat – si a reusit pentru cativa ani – sa „ridice” o Academie de Arta in municipiul Bacau. Lucru neobisnuit pentru aceste locurii cenusii unde arta este ignorata de politicienii ce conduc urbea noastra.
„Pata de culoare” printre institutiile ce imbracau o noua haina dupa 1989, Academia „a beneficiat de cativa profesori exceptionali, pe care, personal, nu i-am mai intalnit la Academia din iasi”, afirma pictorul Dionis Puscuta, presedintele UAP Bacau si elev al „academiei lui Boca” vreme de doi ani. Adina Nanu, Alexandra Titu sau radu Negru, oameni de cultura care au ramas in istoria plasticii romanesti, au reusit sa modeleze si sa influenteze pe tinerii (sau mai putin tinerii) care veneau sa invete meserie sau sa descopere universul artei plastice.
Din timp in timp are loc, in Bacau, un vernisaj cu fostii elevi, sub privirile de vultur domol al lui Ilie Boca. „Va fi un eveniment deosebit de pictura, muzica si poezie. Invit pe toti oamenii pentru care frumosul inca exista in bombardamentul zilnic de nimicuri zgomotoase”, spune Dionis Puscuta.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *