Search

Grevistilor de la Amurco li s-a inchis gura – au primit salariile restante. Restul de aprox.600 de salariati disponibilizati, asteapta!

Cei sapte muncitori cu initiativa de la Amurco au iesit din greva foamei in aceasta dupa amiza, dupa ce li s-au dat salariile restante de pe luna decembrie, ianuarie si februarie. Initiativa conducerii combinatului a fost doar pentru a se aplana scandalul „grevei foamei”. Insa cei aproximativ 600 de salariati trimisi (din nou) in somaj trebuie sa astepte…”sau sa intre si ei in greva foamei” cum spunea unul dintre grevistii recompensati

Ca sa nu mai produca valuri in presa, conducerea Amurco Bacau (sau patronatul firmei Interagro) au luat hotararea azi, la ceva mai mult de 24 de ore de la declansarea grevei foamei, sa ii multumeasca pe cei sapte muncitori de la combinatul bacauan – li s-au dat salariile pe ultimele trei luni. Cu toate ca unul din grevisti, Cezar Gosman, a insistat ca patronatul sa le indeplineasca si a doua cerere – trei salarii compensatorii din anul 2013 – acest aspect a ramas sa fie indeplinit intr-o perspectiva nedefinita: „In mod normal nu trebuia sa iesim din greva foamei pana nu ni se indeplinea si cealalata cerere. Insa, din pacate, oamenii se multumesc cu putin. Daca vor putin, vor primi putin”.
Liderul de sindicat al combinatului bacauan, Gheroghe David, a reusit o anumita promisiune: „Salariile compensatorii vor fi platite gradual conform contractului de munca”. Dar ce se va intampla cu cei 600 de salariati care nu au intrat in greva foamei, care au fost disponibilizati acum doua zile si care, in mod similar cu grevistii nu si-ai\u primit lichiderea tot de trei luni? Liderul de sindicat are o alta promisiune: „Am primit garantii ca patronul va platii salariile celor 600 de oameni maine pe lunile decembrie si ianuarie (nu si pe februarie)”.
Vom reveni maine cu noi detalii.

G.P.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *