Search

Romeo si/sau metoda tiganeasca: ”Am familie, sefu`”

Stii stilul ala de ursar, de marunt gainar pe care-l incaleca garda ca l-a dibuit la furat cabluri de cupru si-si motiveaza infractiunea cu: ” Am familie, sarut mana matale!”? Exact asa se intampla si cu hotii spalati din primarii si politica: cum ii calca DNA-ul, cum incep a se plange ca au familii si vezi Doamne is terorizati de presa, persecutati si stresati. Un fel de ”Mihaela, dragostea mea!” doar ca nu-i asa romantios contextul.
Deodata isi ia familia alaturi dar se dezice de cei cu care a facut furaciuni. Comica si expresia: ”Doar lumea ma stie ca-s cinstit!” numai ca nu e imediat verificabila. Asta nu inseamna ca cititorul de ziar, spectatorul de acasa chiar ar trebui sa creada in popularitatea si onestitatea acuzatului, doar pentru ca afirma el ca-i iubit si respectat.
Multora le-a intrat morcovu`-n adancimi de cand s-a pus justitia pe treaba. E pentru prima data cand simt si alegatorii gustul victoriei. Cand a mai avut DNA-ul atata treaba ca acum? Te bagi dimineata pe gazetele online, pac! inca o arestare, inca un dosar, inca o fata de hot spasit, posesor de familie si ”cinstit”. Atat repeta ca-i cinstit incat ajunge sa se convinga si pe sine. Nu poate realiza nimeni consumul energetic la care e supus un maimutoi de asta si ce-ar face el, numai sa nu-si piarda puterea si functia, singurul loc unde se mai identifica el ca om. Pentru ca-n ziua in care e smuls de-acolo, propria existenta i se pare inutila.
”Consider o eroare decizia procurorilor, care sunt convins ca va fi grabnic reparata. Nu este normal ca, in Romania anului 2014, sa se produca asemenea greseli, astfel incat opinia publica sa fie indusa in eroare de aspecte care nu au existat niciodata, iar familia mea sa fie afectata“- Romeo Stavarache.
Familii au si cei care ar fi meritat un apartament gratis, familii au si care-s fortati sa plateasca lalelele lui galbene care dau bine pe coperta, familii au si cei care ar trebui sa ocupe posturi administrative ca-s pregatiti, dar din pacate nu-i loc de tovarasiile primarului.
Ca-i fara suport juridic ceea ce i se intampla lui Romica, nu stiu. Dar stiu ca ce ceea ce face el, tine de imoralitate. Dar asta o simte el. Eu i-as spune doar ca: ” Daca o fapta e calificata drept neconstitutionala, asta n-o face inexistenta sau lipsita de importanta ”.

Irina Bacaoanu

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *