Search

In alegerile pe mun. Bacau, alegatorii sedusi de Mircea Diaconu. PSD-UNPR-PC scor mai slab ca la judet!

In municipiul Bacau, cetatenii care au votat au fost incantati de figura independentului Mircea Diaconu, care a reusit sa se claseze pe locul trei dupa Alianta PSD-UNPR-PC si PNL, cu un procentaj foarte bun pentru favoritul Antenei 3!

Si in municipiul Bacau, Alianta electorala PSD-UNPR-PC se situeaza pe primul loc in optiunile electoratului bacauan. Explicatiile sunt simple: ca de obicei PSD-ul este votat de persoanele in varsta si needucate, care se prezinta, in mod consecvent, la toate alegerile. Acesti alegatori, in marea lor majoritate, sunt saraci, dependente de ajutoarele promise de liderii psd-isti, de la Ion Iliescu la Victor Ponta.
La modul cum stau lucrurile in acest moment, din punct de vedere economic, social, cultural in municipiul si judetul Bacau, se pare ca Partidul Social Democrat va avea viata politica lunga.
Chiar PNL a obtinut un scor mult mai mic decat se spera in orasul Bacau, avand in vedere ca aici este fieful primarului Romeo Stavarache (si presedinte al PNL Bacau). Surprinde procentul relativ slab din municipiu fata de cel din judet.
Neasteptat de slab este scorul inregistrat in Bacau de PDL, o formatiune politica care trebuie sa ia masuri radicale de reforma interna – altfel se va afla in situatia de a nu indeplini, in scurt timp, cel putin in Bacau, pragul electoral. Sigur, exista si scuze obiective – falia produsa de fugarii din PMP, de dezertorii si oportunistii plecati la PSD si PNL, insa e nevoie ca membrii ceva mai activi, mai energici. „Faptul ca au fost atat de multe partide, nu a facut decat sa se fragmenteze voturile. Sigur ca PSD a obtinut un scor mai mic in municipiu, dar asta nu prea ne incanta”, ne-a spus astazi, consilierul judetean PDL, Constantin Draganuta.
In sfarsit, votantii din Bacau au fost sedusi de figura actorului de comedie Mircea Diaconu, de asa-zisa lui lupta cu sistemul, si mai ales, de aparitiile dese la televiziunea lui Voiculescu.

Procentele principale in municipiul Bacau:

1. Alianta PSD-UNPR-PC 33,27%
2. PNL 15,73%
3. Mircea Diaconu 11,79%
4. PMP 8,57%
5. PDL 6,51%
6. Partidul Ecologist 5,45%
7. Forta Civica 5,38%
8. PPDD 3,23%
9. Romania Mare 2,94%
10.Pericle Capsali 1,33%
11. PNTCD 1,11%

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *