Search

Dedeman, Agricola. Aero, Pa&Co, in fruntea TOP-ului economic. Totul pe un fond de marcanta austeritate

A trecut si cea de a 21 editie a TPO-ului firmelor, organizata de Camera de Comert Bacau. De la lipsa unor oameni importanti pana la subtirimea programului artistic (si chiar a meniului), totul a demonstrat ca austeritatea economica e, inca, destul de accentuata in judetul Bacau

Doru Simovici, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau, a tinut ca sarbatoarea anuala prilejuita de TOP-ul judetean al firmelor sa se ridice la un standard multumitor: “Esential e ca totul sa functioneze”, spunea Simovici in culise referindu-se la rolul societatilor comerciale. Lucru valabil si pentru balul oamenilor de afaceri, chiar daca presedintele Camerei de Comert era nostalgic si regreta belsugul relativ de acum un deceniu.
Au lisit personalitati economice bacauane vineri seara (Petru Placinta, Gheorghe Antochi etc), nu a fost prezent nimeni de la Primarie, Consiliul Judetean, Prefectura, iar dintre parlamentarii invitati a venit doar surazatorul senator Dragos Luchian.
Se pare ca sponsorii din acest an au fost mai putini darnici, lucru recunoscut cu neplacere de Doru Simovici.
Comparativ cu anii precedenti, in anul 2013 – anul pentru care sau dat premiile – a scazut numarul firmelor cu activitate, cu 6,14% fata de anul 2012 (cu toate ca cifra de afaceri cunoaste o usoara redresare fata de anii precedentii cu vreo doua procente).
Camera de Comert a inmanat numeroase premii firmelor din judet, dupa o metodologie proprie privind indicatorii realizati (cifra de afaceri, profit, valoarea investitiilor, produse noi etc). Au fost premiate firme mici si mari, au fost intocmite clasamente speciale dupa numarul de angajati, numarul de locuri de munca nou create etc.
Au fost invitate la premiere 803 firme din judet, probabil mai mult de jumate au fost prezente. Evident, in ultimii ani o serie de firme isi iau partea leului la premii: Dedeman (care are 6.500 de angajati), Aerostar, Agricola, Pa&Co Intwernational, si firme mai mici, care macar produc ceva in industria alimentara, usoara, prelucratoare, lemnului, agricultura, constructii.
Atmosfera a fost una sobra, fara entuziasmul altor ani, multi si-au ridicat premiile si apoi au plecat. Ringul de dans nu a fost prea frecventat, asta si pentru faptul ca programul artistic a cuprins un recital al Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacau. Doar Sofia Vicoveanca a mai ridicat oamenii de pe scaun – evident dintre cei putini care mai ramasesera.

G.P.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *