Search

Clasici in viata pe simezele bacauane

O idee interesanta si originala, “Artisti la 70 de ani”, a fost pusa in practica la Galeria Alfa din Bacau – cei mai importanti pictori din Iasi si Bacau, aflati la varsta senectutii, au fost prezenti cu circa zece tablouri pe simezele galeriei, reprezentative pentru opera lor.

Cei sapte clasici in viata – din motive lesne de inteles, nu toti au putut sa vina la vernisaj – membrii ai celor mai importante filiale din Moldova ale Uniunii Artistilor Plastici, pot preda o lectie despre arta prin multitudinea de stiluri abordate, prin varietatea temelor, prin finetea mijloacelor tehnice utilizate.
Astfel, vizitatorii pot admira la Galeria Alfa, ferestrele si deschiderea metafizica realizate de Aurel Stanciu, obiectele si peisajele lui Liviu Suhar, vederile ample ale lui Stefan Pristavu, coloritul si metafora izbutite de Valeriu Gonceariuc, natura decorativista reusita de Vasile Craita Mandra, simbolurile din creatia traditionala atinse de Ilie Boca si pictura ampla, totala infaptuita de Dan Hatmanu.
Iubitorii de arta – dar si cei care sunt in conflict cu pictura – pot vizita expozitia de la Galeria Alfa, in perioada 17-31 mai. Profitul este pe termen lung.

G.P.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *