Search

Anca Sion, sotia ziaristului Dan Sion (Desteptarea) este noul director al Bibliotecii Judetene

In urma concursului pentru postul de manager al Bibliotecii Judetene C Studza, finalizat, astazi, Anca Sion este noul sef al institutiei. Aceasta se laudase, in prealabil, in colectivul institutiei, ca va lua sigur concursul pentru ca „sotul meu joaca fotbal cu Dragos Benea”

La concursul pentru postul de manager, organizat de Consiliul Judetean Bacau – concurs foarte restrictiv pentru care au drept de participare, conform legii, numai cei care lucreaza in bibliotecile publice – au participat trei bibliotecare (toate de la Biblioteca judetena): Anca Sion, Crina Ifrim si Elena Neacsu.
Dupa analizarea proiectelor de catre comisie – alcatuita din Tatiana Puiu, rectorul Univ. G. Bacovia, Carmen Mihalache, red-sef al revistei Ateneu si consiliera Angela Bogea – notele au fost urmatoarele: Anca Sion – 9,18, Crina Ifrim – 8,49 si Elena Neacsu – 6,90. Aceasta din urma, conform secretarului comisiei Florin Morosanu, a plagiat un proiect al Bibliotecii judetene Ovid Densusianu din Deva.
Dupa interviul sustinut astazi, Anca Sion a luat nota 9,60, iar Crina Ifrim nota 9,06. Elena Neacsu nu a mai avut dreptul sa participe la interviu (reamintim ca Elena Neacsu, bibliotecara la filiala Bicaz a luat, in anii trecuti, premiul pentru cea mai buna bibliotecara dat de Fundatia Patriciu).
Bibliotecari de la C. Studza spun ca Anca Sion s-ar fi laudat ca „va castiga sigur concursul din moment ce sotul meu joaca fotbal cu Dragos Benea” – „sotul” este ziaristul sportiv Dan Sion de la cotidianul Desteptarea. Alti colegi spun ca Anca Sion nu are studii de bilioteconomie, asa cum cerea regulamentul.
In urmatoarele doua zile, Crina Ifrim poate depune contestatie.
Anca Sion o va inlocui pe Gabriela Muraru, care si-a grabit iesirea la pensie.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *