Search

Deputatul PSD Gabriel Vlase, noul presedinte al Comisiei de cod electoral

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului l-a votat, astazi, pe deputatul PSD Gabriel Vlase in functia de presedinte al Comisiei speciale comune pentru elaborarea legilor electorale, acesta urmand sa ocupe locul lasat liber dupa demisia liberalului Mihai Voicu in semn de protest fata de tergiversarea legii votului prin corespondenta

Vlase a fost votat in plenul reunit cu 312 voturi „pentru” si trei abtineri. Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anuntat luni ca PSD isi va asuma presedintia Comisiei speciale de cod electoral, propunerea fiind deputatul Gabriel Vlase.

„Am avut o discutie cu colegii mei din PSD despre legea privind votul romanilor din Diaspora. S-a intarziat nepermis de mult, nu am reusit sa intelegem care este este jocul PNL, au renuntat la presedintia acestei comisii pe care le-am oferit-o tot in ideea de a avea un dialog politic structurat si o colaborare buna. Au si transmis ca nu vor sa nominalizeze pe cineva la presedintia acestei comisii, asta inseamna ca probabil nu mai vor sa fie adoptata legea. O sa ne asumam noi presedintia acestei comisii, il vom nominaliza pe Gabriel Vlase sa fie presedinte”, a spus Dragnea luni, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
La ultima sedinta a acestei comisii de elaborare a legilor electorale s-a stabilit, de principiu, ca Autoritatea Electorala Permanenta sa elaboreze un proiect de lege in acest sens pe care Comisia sa lucreze si sa dea raport. Pentru ca diaspora sa beneficieze de votul prin corespondenta la alegerile parlamentare de anul viitor, legea trebuie sa fie adoptata pana la mijlocul lunii noiembrie.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *