Search

Topul Firmelor, organizata miercuri, 18 noiembrie, in conditii foarte sobre!

Opulenta, invitatii de marca, atmosfera de banchet elegant asteptat de catre toti cei care participau la Topul Firmelor organizat de catre Camera de Comert si Industrie Bacau apartine trecutului…Este cea mai buna proba ca „economicul” este foarte anemic in zona noastra

Desi cifrele vehiculate de Camera de Comert Bacau – in prezentarea evenimentului de miercuri, de la Sala Ateneu, ora 16.00 – par sa indice cote optimiste (mii de firme, profit de milioane de euro), in realitate, investitiile minime in economia bacauana, infrastructura sub orice critica, inexistenta facilitatilor pentru IMM-uri, severa diminuare a locurilor de munca s.a.m.d, face ca judetul Bacau sa fie pe la coada clasamentului national.
Insa prezentam datele oferite de camera de Comert Bacau:

Din cele 10.052 de firme active din judet in anul 2014, in comert au activat 3.727 firme, detinand o pondere de 37,08% din total.

Cele 3.727 firme din comert, au inregistrat:

Cifra de afaceri de 1.822 mil euro reprezentand 50% din totalul cifrei de afaceri de 3. 634 mil euro inregistrata la nivelul judetului in anul 2014;
Profit de 150 mil euro reprezentand 52% din totalul profitului brut de 288 ml euro inregistrat la nivelul judetului in anul 2014;
21.471 salariati reprezentand 29 % din numarul total al angajatilor 73.946 la nivelul judetului in anul 2014;
La editia din acest an, dintre cele 3727 de firme care activeaza in domeniul comertului, 2.002 de firme au indeplinit conditiile de eligibilitate iar 144 de firme s-au clasat pe primele 3 locuri, fiind invitate pentru a primi recunoaşterea oficială şi publică a întregii comunităţi datorita rezultatelor economico-financiare obţinute în anul fiscal 2014.

Firmele clasate au înregistrat 5.715 miliarde lei cifra de afaceri, reprezentand 70,5% din totalul cifrei de afaceri realizata de firmele din domeniu, 507 mil. lei profit, reprezentand 76% din profitul inregistrat de firmele din domeniu si 11.891 salariati, respectiv 55% din total salariati din domeniu.

La eveniment vor fi prezenti cei mai reprezentativi membri ai comunităţii de afaceri băcăuane, reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice, reprezentanţi ai mediului universitar, colaboratori si parteneri ai Camerei de Comerţ si Industrie Bacau.

Informaţii suplimentare despre eveniment, metodologia de evaluare a nivelului de performanţă a firmelor, programul evenimentului şi ştiri despre eveniment sunt disponibile pe www.topulfirmelorbacau.ro.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *