Search

A murit Parintele Leonte, un exceptional slujitor al Domnului si al oamenilor!

O veste foarte trista astazi – a murit, in urma unui stop cardiac, Parintele Constantin Leonte, un exceptional slujitor al Domnului si al oamenilor. A fost un OM care si-a inteles semenii, de mare discretie si devotament!

Constantin Leonte s a nascut pe data de 7 noiembrie 1959, in comuna Beresti-Bistrita. A absolvit facultatea de Teologie din Bucuresti intre anii 1980-1984. A promovat examenul de licenta cu teza Sfanta Euharistie si unitatea Bisericii, sustinuta in cadrul sectiei de Teologie Dogmatica.
Incepand cu data de 1 decembrie 1984 a fost numit preot slujitor la catedrala Centrului Eparhial al Episcopiei Romanului si Husilor, unde a slujit pana la 1 ianuarie 1990, cand s a transferat la catedrala „Sfantul Nicolae” din Bacau.
Gratie rezultatelor obtinute la cursurile de doctorat a fost numit, in anul 1990, profesor de dogmatica si morala crestina la seminarul teologic „Sfantul Gheorghe” din Roman. Concomitent a predat religia la Liceul Pedagogic din Bacau, intre anii 1991-1993, iar din anul 1992 ;i la Colegiul „Gh. Vranceanu”. A fost inspector de specialitate la Inspectoratul Scolar.
In cadrul Seminarului „Sf. Gheorghe” din Roman a obtinut rezultate meritorii cu elevii pentru admiterea la facultatile de tologie, precum si la olimpiadele de teologie dogmatica, faza judeteana si faza nationala.
A semnat permanent articole de specialitate, studii si documentare, cronici si reprotaje, recenzii si stiri din invatamantul religios. A tradus texte religioase din creatia lui Blaise Pascal.
Pe 12 iulie 1999 si-a sustinut cu brio doctoratul in teologie la facultatea de teologie Ortodoxa Bucuresti, cu lucrarea „Sfanta Euharistie in constitutia teandrica a Bisericii si in viata morala si spiritualitatea crestina” fiind considerata de prof. Dumitru Radu drept o contributie importanta in teologia romaneasca.
Dumnezeu sa-l ierte!

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *