Search

Stavarache se justifica (in stil de semianalfabet), pe Facebook, pentru candidatura la Primarie

Condamnatul penal Romeo Stavarache incearca (mai precis se screme verbal) intr o postare pe Facebook, sa si justifice impertinenta de a mai candida, odata, la Primaria Bacaului. Omul nu si recunoaste nicio vina, nu are, macar, minima inteligenta de a recunoaste ca a gresit uneori. Motivatia de a candida e in ceata – nu reuseste sa convinga nicio musca lucida. Textul, scris probabil de fostul sau purtator de cuvant, Ionut Tomescu, e o peltea lirica semianalfabeta, cu ideea ca „ailalti sunt de vina”.
Mesajul se incheie cinic, ca o recunoastere tacita a unei candidaturi (cel putin) inadecvate:

O candidatură independentă
Astăzi, am luat o decizie care nu a fost deloc ușoară, mi-am depus candidatura pentru Primăria Bacău. M-am gândit foarte mult dacă să fac acest lucru sau nu. Am trecut printr-o perioadă foarte tulbure și dificilă, care încă nu s-a terminat.
Sunt recunoscător bunului Dumnezeu și vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această perioadă și care mi-au transmis prin diferite modalități gândul lor de bine și susținerea lor.
Problemele pe care le-am avut mi-au fost create de către unii oameni din acest oraș, pentru a mă îndepărta din funcție. Am înțeles foarte bine acest lucru și am ales, la fel ca întotdeauna, să mă apar doar în fața justiției și niciodată în presă sau în public.
Am fost hotărât să mă retrag discret din viața publică, dar am văzut că, pe măsură ce se apropiau alegerile, cei pentru care eu am garantat pentru intrarea lor în politică și în administrație, mai ales pentru ocuparea unor funcții publice, atât la nivel local cât și la nivel național, încearcă acum să folosească mijloace nedemne de oameni care vor să ocupe o funcție atât de importantă.
Modalitatea prin care cei doi candidați ai principalelor partide au ales să lupte pentru ocuparea funcției de Primar, prin „aruncarea” în spațiul public a mizeriilor și minciunilor la adresa mea, m-a determinat să intru în această luptă.
M-am gândit mult la ce am reușit să fac eu pentru comunitatea băcăuană și ce sunt eu capabil să ofer pe mai departe comunității care mi-a arătat atâta încredere.
Mă știți, mulți mă cunoașteți personal. Nu am fost niciodată un om care a depins de partide sau de oameni cu funcții în partide.
Știu că urmează o campanie complicată, grea și murdară, cu multe atacuri la persoană. Așa cum am acționat în toți acești ani, nici acum nu voi ataca pe nimeni, dar cred că băcăuanii trebuie să știe de ce unii vor să ajungă primari, cine sunt ei, ce au făcut în viață până acum și, mai ales, pe cine reprezintă.
Eu știu doar că, în fața cuvintelor urâte și a acțiunilor murdare, stau lucrurile concrete pe care le-am făcut pentru băcăuani. Eu cred că asta contează cel mai mult.
Din acest motiv, am luat hotărârea să merg mai departe în această luptă, alături de băcăuani și, dacă voi merita în continuare încrederea dumneavoastră, veți avea posibilitatea să decideți și veți putea alege dintre toți competitorii. Până la urmă, e dreptul constituțional al fiecăruia de a candida și e dreptul cetățenilor acestui oraș de a alege.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *