Search

Penalul Stavarache, singurul independent validat de Biroul electoral Bacau!

Proba de neprofesionalism si cinism dat de Biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bacau: tinerii Marian Damoc si Cristian Ghinghes au fost respinsi in baza unei „verificari aleatorie” a listelor de semnaturi. In schimb, condamnatului penal Stavarache i a fost acceptata candidatura

Biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bacau trebuia sa anunte candidatii respinsi in termen de 48 de ore de la primirea listelor de semnaturi. Marian Damoc si Cristian Ghinghes au fost anuntati in aceasta noapte (vineri spre sambata). Ambii sunt pusi intr o situatie ingrata: astazi, sambata si maine, duminica, nu prea au cui sa adreseze contestatiile (si nu se stie daca ele vor mai fi luate in calcul).
Lui Cristian Ghinghes i au fost „gasite” de Biroul electoral 44% din lista de semnaturi nevalida (aprox. 1000 de semnaturi). Desi a fost trei saptamani in strada cu voluntarii pentru strangerea de semnaturi, Crsiti Ghinghes spune ca Biroul electoral: „a inventat un mecanism de numarare peste lege”.
Si lui Marian Damoc i au fost gasite – mai bine spus, i au fost aproximate circa 800 de semnaturi nevalide (41%). „Cred ca am fost impiedicati in mod constient pentru a nu strica jocurile politice din Bacau, pentru a nu afla lucruri ce ar putea pune in pericol aranjamentele locale”, spune Marian Damoc.
Cei doi candidati sunt dispusi sa mearga „pana la capat, dar in spiritul legii” pentru a reintra in cursa candidatura la functia de primar a mun. Bacau.
In schimb, arestatul, condamnatul penal, suferindul cardiac etc. Romeo Stavarache a primit „verde” de la Biroul electoral – voturile stranse la Biserica „Sf. Dumitru” – unde se roaga pentru iertarea pacatelor si de unde primeste textele pentru Facebook – sunt valide.
Sa amintim ca si candidaturile independentului Emil Melinte, Dan Dumitrascu (Partidul National Democrat) pentru functias de primar au fost respinse
La fel candidatura lui Cristinel Gheorghe Maric, vicepresedinte la Asociatia Nevazatorilor din Bacau, pentru functia de consilier local: „Nu sunt deloc convins ca 30% dintre semnaturile mele au fost false. Poate unii oameni nu aveau buletinul la ei, si au mai gresit o cifra, dar nu e posibil sa am atatea semnaturi nevalide’, ne a declarat Cristi Maric.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *