Search

Premiera „Cu sufletul nu-i de glumit” la Teatrul Bacovia

Teatrul Municipal „Bacovia” prezintă vineri, 10 februarie și duminică 12 februarie, începând cu ora 18,00, PREMIERA piesei „Cu sufletul nu-i de glumit”, în regia Sorin Militaru.

 

Sinopsis piesă:
Bulgăroaica Pavlina Stavreva (Daniela Vrînceanu) plânge la căpătâiul bărbatului ei Nicodim (Adi Hostiuc), mort într-un accident de muncă pe șantier.
La priveghi vin patru colegi de muncă ai mortului și anume: austriacul Josef Schutt (Florin Zancescu), românul Virgil (Dumitru Rusu), bulgarul Zeko Zekov (Bogdan Buzdugan) și sârbul Bora Soric (Matei Bogdan). Mai apar și o bocitoare de profesie și…o stripteuză din Ucraina.
La priveghi, toți aceștia mănâncă, beau pentru sufletul celui plecat, rememorează amintiri de pe șantier…și petrec așa cum numai ei știu. Ce mai, atmosfera obișnuită a unui priveghi în spațiul balcanic, cu o turnură neobișnuită pe care vă lăsăm să o descoperiți duminica aceasta la Teatrul Municipal „Bacovia”

Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Erika Marton
Muzica: Vlaicu Golcea
Traducere: Dan Stoica

Distributie: 
Sladka Srebreva – Eliza Noemi Judeu / Simona Matasaru
Pavlina Stavreva – Vrinceanu Daniela
Charon – Valentin Braniste (Teatru de Kartier)
Nadeshda Precupenko – Denise Ababei/ Alina Simionescu
Nicodim Stavrev – Adi Hostiuc
Josef Schutt – Zancescu Florin
Bora Soric – Matei Bogdan
Zeko Zekov – Bogdan Buzdugan
Virgil Mistrianu – Dumitru Rusu
Acordeonist – Mihai Bălan

Un alt tip de implicare, această piesă este tur de forță atât pentru actori, cât și pentru publicul spectator. Povestea acestor imigranți, ce își are premiera imediat după succesul piesei „AMPHITRION 38”, regia Horia Suru, vine ca o coborâre din rândul zeilor printre oameni…oameni simpli, cu probleme, tristeți și bucurii.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *