Search

Angajatii de la Mediu intrerup activitatea doua ore! „Suntem cea mai discriminata categorie de salariati”!

Comunicat de presa

Cei 49 de salariații ai APM Bacău anunță întreruperea programului de lucru astăzi, 14.03.2017, între orele 10.00 – 12.00, manifestându-și nemultumirea profundă cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai.

În prezent, salariile angajaților APM Bacău sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile județene a finanțelor publice.

Vezi: http://www.pensii-botosani.ro/articol/Cheltuieli+bugetare_a279.html;  și

http://www.dmssfbt.ro/img/uploads/file/Sit_Drsal_2016.PDF

Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.

Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1845 de salariați în prezent.

Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii APM Bacău, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.

Până la acest moment revendicările noastre nu au fost soluționate în nici un fel, asfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental, categorie de salariați plătiți din fonduri publice.

Dacă revendicarile noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat.

 

 

AGENȚIA PENTRU PEROTECȚIA MEDIULUI BACĂU

 

 

 

Situația drepturilor salariale lunare ale angajaților din

Agenția pentru Protecția Mediului Bacău

 

 

Funcția Drepături salariale nete (lei) Alte drepturi (cu precizareacadrului legal)
minim maxim
Director executiv   2964
   Șef serviciu 2745 2839
   Șef birou 3064
Consilier superior 2065 2202
Consilier principal 1643
Consilier asistent 1350
Consilier debutant 1119
Referent superior 1386

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


EtichetePostarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *