Search

O generatie care va respecta natura!

Cu putin timp in urma, in Piata Tricolorului din mun Bacau a luat sfarsit a patra editie a concursului judetean intitulat „PET CAP – Creativitate de Luna Padurii”.
Copiii de la gradinita, elevii de la scolile generale si licee din municipiile Bacau si Onesti, dar si din multe comune, au creat mozaicuri pe asfalt din capacele de la peturi – 35 de echipaje formate din cate 5 elevi provenind din 20 de scoli ale judetului s au intrecut in concurs. A fost o modalitate de a sarbatori inca o data primavara, de a marca Luna Padurii, de a trage un semnal de alarma pentru recipientele PET care se gasesc tot mai adesea in paduri si in alte zone de recreere. Elevii au demonstrat multa inventivitate si spirit de observatie in intelegerea naturii si a problemelor ei.
Noi astazi am propus sa facem un lac, lebede si multi copaci. E o placere pentru noi sa reciclam si sa ne implicam in acest concurs. Cred ca generatia noastra vom proteja mai bine natura, deoarece noi vom trai in acest mediu si avem nevoie de un mediu curat„, ne a spus Alexandra de la Colegiul Pedagogic „Stefan cel Mare”. Directia Silvica a fost sponsor principal si co-organizator: „Ideea acestui eveniment este formarea unei constiinte a reciclarii gunoaielor si a dragostei fata de natura, in primul rand. Daca incepi de la varste mici,  ai mult mai multe sanse sa formezi o generatie care sa respecte natura„, ne-a declarat ing. Adrian Titianu, purt. de cuvant la Directia Silvica Bacau.
In timpul desfasurarii concursului, elevii de la Palatul Copiilor au sustinut spectacole de muzica, dans si teatru, dar si demonstratii de judo.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *