Search

Curtea de Apel Alba i-a „albit” dosarul lui Stavarache

Romeo Stavarache, a fost achitat definitiv, astazi, de (celebra) Curte de Apel Alba pentru acuzatia de abuz in serviciu in legatura cu repartizarea unei locuinte catre un subaltern. Romeo Stavarache a fost trimis in judecata in aprilie 2014 de procurorii DNA in acest dosar, iar in anul 2015, Tribunalul Bacau l-a condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Alba  da o noua achitare pentru abuz in serviciu, iar beneficiarul e fostul primar al municipiului Bacau, Romeo Stavarache.

Este vorba de dosarul „Apartamentul”, in care Stavarache ar fi aprobat repartizarea unei locuinte catre Gheorghe Muntianu, la data faptelor, sef al Serviciului administrare fond locativ si indrumare Asociatii de proprietari din Primaria Bacau. DNA Bacau l-a acuzat pe fostul primar, pe baza unor declaratii dar si a unei insemnări dintr-un registru din primarie,  in care se mentiona ca „este de acord, in limita posibilitatilor legale“. In afacere a mai fost implicat si Gavril Pircu, la acea data director executiv al Directiei Patrimoniu din Primaria Bacau.

Interesant este ca, in hotararea Curtii de Apel Alba, s a tinut cont de decizia Curţii Constituţionale din iunie 2016 prin care a fost dezincriminată parţial  infracţiunea de abuz in serviciu, insa numai pentru inculpatii Gheorghe Muntianu si Gavril Pircu.
In cazul fostului primar Romeo Stavarache, s-a considerat ca fapta în cazul acestuia nu exista sau nu este savarsita cu vinovatia prevazuta de lege.

Fostul primar este judecat sau cercetat in mai multe dosare pentru fapte de coruptie, abuz in serviciu si complicitate la o tentativa de fraudare a fondurilor europene. Intr unul din dosare, Tribunalul din Bacau l a condamnat, deja, la 6 ani de inchisoare cu executare. Acest dosar este la Curtea de Apel din Tg Mures, si se asteapta decizia definitiva  luna viitoare.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *