Search

Trei zile de sarbatoare la Biserica Militara ”Sfantul Gheorghe si Eroii Neamului” din Bacau

Aducerea Icoanei Prodromita de Muntele Athos (icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”),  lansarea de carte si conferinta sutinuta de Preot Conf. Univ. Dr. Constantin Necula din Sibiu, Sfanta Liturghie Arhiereasca cu ocazia hramului si implinirea a 10 ani de la sfintirea bisericii, sunt principalele evenimente care vor avea loc la Biserica Militara ”Sfantul Gheorghe si Eroii Neamului” din Bacau in aceste zile.

Vineri, 21 aprilie, începând cu ora 15 se va întâmpina Icoana ”Prodromița”. Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (adica Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, comoara Schitului românesc Prodromu de la SFÂNTUL MUNTE ATHOS. Copia icoanei adusă din sfântul munte va rămâne definitiv la Biserica Militară ”Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” din Bacău. Încă un lucru inedit va fi reprezentat de faptul că icoana va fi însoțită de o delegație de călugări de la Sfântul Munte Athos, ce vor rămâne până duminică. Astfel, binecuvântarea Athosului se va revărsa și asupra Bacăului.

Sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 14 va avea loc conferința suținută de Preot Conf. Univ. Dr. Constantin Necula. Pe tot parcursul evenimentelor, inclusiv conferința, accesul va fi liber. La ora 17 va fi privegherea pentru hram.

Duminică, 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului si Marelul Mucenic Gheorghe (hramul bisericii) începând cu ora 8:30 se va oficia Sfânta Liturghie Arhierească.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *