Search

Conferinta lui Paler!

Conferinta judeteana a liberalilor bacauani, de astazi, de la „Centrul de Afaceri”, a fost un recital da capo al fine „Ionel Paler”.  Pe rand, irascibil, amabil, nervos, calm  sau usor arogant, deputatul si presedintele organizatiei PNL Bacau a vorbit mult, in toate fazele conferintei amenintand si/sau multumind, dupa caz. In aceste conditii, votul a fost, practic, inutil.

 

Conferinta judeteana, de astazi, 23 aprilie, a demonstrat cel putin doua lucruri: unul – cel mai important – e ca spiritul critic (autocritic)  al membrilor din PNL Bacau este egal cu zero. Nimeni nu a incercat o analiza lucida a rezultatelor catastrofale ale anului 2016, nimeni nu a indraznit sa ia cuvantul pentru a reprosa conducerii rezultatele foarte slabe. Doar oponentul lui Paler, Petrica Mihaila, a amintit (in treacat si el) despre procentele mizerabile, dar, pana si el a facut o fara convingere, parca speriat de ce spune.

Al doilea lucru, dezamagitor si esential pentru un partid (in cazul nostru o filiala a partidului) este ca liberalii bacauani nu pot scoate un lider. De aceea numele lui Romeo Stavarache a fost pomenit cu atata insistenta la conferintele municipala si judeteana. Cu toate consecintele de aici in urmatoarele campanii electorale pentru liberali.

Filmul conferintei judetene era anticipat dinaintea derularii lui, cu unele mici si neinsemnate iesiri din regie. Din toate cuvantarile pline de clisee, de „Hristos a inviat” si de „Sf Gheorghe, purtatorul de biruinta„, cea mai substantiala si de prezentare a problematicilor liberale a fost cea a deputatului Georgica Stirbu (vicepresedinte PNL, venit din partea organizatiei de la centru). Fostul ministru al culturii a atacat chestiunile aliantelor, a identitatilor doctrinare a partidului: „Vrem sa fim un partid liberal conservator si nationalist sau aderam la liberalismul european?„, spunand in mod transant: „Dupa congresul din 17 iunie, partidul poate chiar deceda, daca nu ne hotaram cine suntem noi liberalii„.

In rest, o durere de cap de banalitati rostite cu ingamfare, cu mentiunea ca invitatii de la centru si din alte judete au, au rostit, printre fraze ca: ” e bine ca exista o competitie in filiala liberala Bacau„.  Ionel Paler si-a facut numarul pe scena, intr un rol de actor pe care l a jucat cu mult patetism si hotarare: „sa inceteze demagogia”, ” noi voi fi niciodata o sluga, domnu Ciprian, eu nu m am plimbat in partide„, ” nu voi da drept la replica, nu am venit sa facem circ„, „sunt un economist care a reusit in viata, fara modestie„, s.a.m.d. Multa retorica si figuri de stil dar niciun program politic, social sau economic, niciun plan de viitor pentru organizatia bacauana.

Al doilea candidat la conducerea filialei PNL Bacau, Petrica Mihaila, a fost timorat, incoerent si deloc convingator. Singurul lucrau mai interesant a fost aluzia sa de „salvare a Casei Cancicov, dar nu am fost lasat de conducerea partidului. Acum trecem pe langa un butic„. (Nu s a inteles prea bine cum dorea P.Mihaila sa salveze Casa Cancicov pe care proprietarul astepta suma de 400.000 de euro). O secventa care a amuzat participantii a fost atunci cand, coborand de la tribuna, dupa ce a cuvantat primul, Petrica Mihaila s a intersectat cu Ionel Paler, si a dorit sa i stranga, acestuia, mana. Paler, aflat in viteza, a evitat gestul, nervos si plictisit.

Evident, votul nu a facut decat sa confirme raportul de forte – 243  la 102 voturi. Interimatul s a terminat, acum PNL Bacau are conducere legitima. „Daca va fi sa lucram impreuna, o sa schimbam foaia„, a promis, inainte de vot, Ionel Paler. Vom vedea ce foaie va schimba deputatul bacauan in acest an.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *