Search

Viorel Ilie a „trucat un concurs de angajare in minister” (DNA)

DNA cere Senatului sa aprobe inceperea urmaririi penale pentru ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE), acuzat de trucarea unui concurs de angajare in minister.

 

Fostul primar al Moinestiului si presedintele ALDE Bacau, Viorel Ilie (52 de ani) reuseste performanta sa fie, foarte repede, in atentia DNA. Dupa patru luni de la preluarea functiei de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, fostul primar al Moinestiului risca un dosar de urmarire penala pentru trucarea unui concurs de angajare in minister.

DNA sustine ca ministrul Viorel Ilie ar fi determinat-o pe directoarea sa de cabinet sa le ceara celor doi membri ai unei comisii de concurs de angajare in minister subiectele si baremele la concurs. DNA arata ca cei doi membri ai comisiei i-ar fi dat subiectele si baremele sefei de cabinet, desi stiau ca acestea erau secrete. In aceeasi zi, sefa de cabinet a lui Viorel Ilie le-ar fi dat unor candidati agreati subiectele si rezolvarile.

DNA arata ca acesti candidati agreati ar fi venit la concurs cu lucrarile gata scrise.

DNA mai arata in comunicatul citat ca ministrul Viorel Ilie ar fi cerut si modificarea statului de functii pentru candidatii agreati astfel incat acestia sa poata indeplini conditiile cerute de lege privind vechimea in munca.

Dosarul DNA este legat de perchezitiile facute de procurori pe 1 august in sediul guvernului, unde functioneaza si Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul.

Viorel Ilie este ministru pentru Relatia cu Parlamentul  dupa ce Biroul Politic Central al Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copresedintele formetiunii (de atunci), Daniel Constantin, vicepremier si ministru al Mediului in Guvernul Grindeanu.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de JDB.RO (Jurnalul De Bacau).

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- JDB.RO nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Posteaza un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata* Campuri obligatorii marcate cu *